Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gól a pak ticho. Za všechno může skrytý pes, řekl o úsměvném momentu Záruba

Paříž – Vstřelené góly národního celku často obohacuje o hlášky, které si fanoušci pamatují ještě dlouhá léta. Tentokrát se však Robert Záruba při senzačním obratu s Finskem proslavil úplným opakem, a to tichem. Při vyrovnávací brance na 3:3 se mu totiž oslavným boucháním do stolu podařilo vypnout mikrofon a video s tímto počinem se stalo hitem.

Robert Záruba a Martin Hosták
zdroj: ČT autor: Petr Paseka

Běžela osmapadesátá minuta duelu s Finskem a český tým zrovna prohrával 2:3. K puku se na pravém kruhu dostal Jan Kovář, jenž ho poslal za záda brankáře Joonase Korpisala a Robert Záruba okamžitě začal za mikrofonem důležitý gól slavit.

"Góóóóóól, Kovááář, Kovááář," slyšeli asi vteřinu diváci ČT sport. Pak však nastalo hrobové ticho. Ne, sudí gól neodvolal, ani se nestalo nic vážného. Záruba i nadále situaci ještě chvíli popisoval, jenže to už mluvil do prázdna.

Vše zapříčinilo Zárubovo oslavné bouchání do stolu, po kterém se vyply monitory, počítače a hlavně mikrofon. Celý incident navíc zachytilo živé facebookové vysílání ČT sport a video se Zárubou a Martinem Hostákem, kteří se následně snaží situaci vyřešit, se stalo velkým hitem českých médií a sociálních sítí.

"Přitom mi nepřišlo, že bych bouchal nějak silně. Jak jsem však bouchl do stolu, tak se shodou okolností vyplo centrální tlačítko na jednom psovi, tedy dlouhé elektrické přípojce, do kterého byly zapojeny všemožné dráty, monitory, počítač a také právě mikrofon. Hned tak vše bylo bez proudu," popisoval s úsměvem Záruba.

Komentátor ČT sport se společně se spolukomentátorem Hostákem snažili problém rychle řešit. Hledali ho však jinde. "Prvně jsme mysleli, že je to jenom signál. Dalším problémem bylo, že ty přípojky tam byly dvě. První jsme vytáhl nahoru a fungovala, takže jsme se tomu dále nevěnovali. Až poté jsme šli po stopách kabelu z komentátorské skříňky a pod chuchvalcem drátů byla ještě jedna přípojka, která se boucháním vypnula," prozradil Záruba, který po chvíli spojení obnovil a zápas už bez problémů dokomentoval.

Úsměvný moment každopádně Zárubovi připomněl jiný emotivní zážitek, který prožil při komentování mistrovství světa 1995. V semifinále Češi hráli rovněž proti Finsku a po přísném rozhodnutí sudího se dostali do tří. Oslabení tehdy skoro celé přečkali, jenže v závěru přišel hloupý gól a to Záruba nevydržel.

"Komentovali jsme ve dvou s Jirkou Lípou. Pamatuji se, že jsem vzal sluchátka a hodil jsem je pod sebe na finského komentátora, takového starého pána. Koukal a vůbec nevěděl, co se děje. Pak jsem se mu ale omluvil a dlouho jsme byli výborní kamarádi," vzpomíná.

Podle Záruby však letošní zápas s Finskem, který Češi vyhráli v nájezdech 4:3, byl mnohem emotivnější a výjimečnější. "To utkání bylo mimořádné tím obratem. Na škále emocí tam proběhlo vše od nuly do stovky. Na začátku to byl úplný zmar, kdy mužstvu nešlo nic. V polovině přišla jiskřička naděje a na konci se vše vystupňovalo. Takových zápasů, kdy na šampionátech ještě proti silnému soupeři Češi vývoj zvrátí, je v historii maximálně pět. Něco už jsem zažil, ale toto ještě ne," uznal.

Zážitek ještě umocnilo video, na kterém je on hlavní hvězdou, a i jeho kolegové si záběry pořádně užívali. "V buňce si to všichni pouštěli tak dvacetkrát. Největší srandu měl pan Hosták, který v tom byl se mnou," řekl s úsměvem Záruba.

Že se vůbec dostalo video mezi lidi je zásluha Petra Paseky, specialisty na sociální sítě ČT sport, který se rozhodl komentování oblíbeného dua dát v závěru v přímém přenosu na Facebook.

"Když se přišel Petr zeptat po první třetině, jestli by nám nevadilo, že by nás natočil, řekl jsem mu, že to nevadí. Ale říkal jsem si, že zrovna takový zápas. No a nyní má takový úlovek," dodal Záruba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články