Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Gudas sestřelil kamaráda Girouxe: On věděl, že něco takového přijde, říká

Paříž – Už v prvním střetnutí na světovém šampionátu dokázal, že se i v reprezentačním dresu hodlá prezentovat důrazem, který je pro něj typický v NHL. Radko Gudas během úvodní třetiny proti Kanadě poslal nemilosrdně k zemi Claude Girouxe, spoluhráče z Philadeplhie a kapitána favorizované Kanady.

Radko Gudas (vlevo) v souboji s Natem Mackinnonem z Kanady
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

"On věděl, že něco takového přijde. Říkal jsem to už den před zápasem. Určitě s tím počítali. Vědí, že takhle hraju. Teď mám jiný dres, nedá se nic dělat," řekl Gudas po utkání, které národní tým prohrál 1:4.

Jednu z hlavních hvězd soupeře srazil pěstí k ledu už v 10. minutě po krátké strkanici, čímž mu oplatil předchozí faul na Jana Kováře. "Viděl jsem kanadský dres a věděl jsem, že tam někde je. Netušil jsem ale, že to byl zrovna on. Stejně tak jsem netušil, že půjde dolů takhle jednoduše," pousmál se český obránce.

Po zápase si s klubovým spoluhráčem vyměnil pár slov. "V blesku jsme si řekli: Díky! Je to turnaj a každý hrajeme za svůj erb, znak a národ," uvedl Gudas. V první chvíli přesto Giroux vypadal, že je na rázného beka naštvaný. "Ze začátku jo, když jsem po něm křičel, ať se zvedá. Ale pak už to bylo v pohodě," doplnil šestadvacetiletý rodák z Kladna.

Kanaďané byli po utkání dobře naladěni i proto, že za obhajobou vykročili vítězstvím. Průběh duelu měli i přes řadu českých šancí víceméně pod kontrolou. "Výsledek úplně neodpovídá tomu, jak jsme hráli. Měli jsme šance na to, abychom dali gól dřív, a to by pak vypadalo úplně jinak. Odvedli jsme však solidní výkon. Musíme se poučit z chyb a nenechat soupeře střílet z pozic, ze kterých nám dával góly," podotkl Gudas.

Zároveň přiznal, že jej trenéři museli před úvodním buly krotit. Cítil, že je hodně namotivovaný. "Je to tak. Byl to první zápas, takže je to pochopitelné. Něco jsme si k tomu řekli a myslím, že jsem odvedl solidní výkon. Bohužel jsem ale týmu nepomohl bodově, i když šance jsem měl," hodnotil bek po premiéře na MS. 

Syn někdejšího reprezentačního obránce Lea Gudase ocenil také několik tisíc českých fanoušků v ochozech pařížské haly. "Abych řekl pravdu, nečekal jsem, že tu bude tolik Čechů. Byli skvělí, pomohli nám. Škoda, že nebylo vyprodáno, ale to se ve Francii dalo čekat," zakončil Gudas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články