Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Špaček po dalším obratu: Ukázali jsme sílu i disciplinovanost

České Budějovice - I ve druhém zápase na Českých hokejových hrách dokázal národní tým smazat dvoubrankové manko a otočit výsledek ve svůj prospěch. Po výhře nad Finskem Češi porazili i Švédsko a asistent trenéra Jaroslav Špaček ocenil sílu, charakter a disciplínu týmu, který si s předstihem zajistil celkový triumf v závěrečném turnaji seriálu Euro Hockey Tour. Přímý přenos utkání Česko - Rusko sledujte od 18:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Jaroslav Špaček (vpravo) na lavičce hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Od začátku jsme hráli dobře, ale zbytečně jsme při hře čtyři na čtyři dostali Švédy do hry. Dostali jsme dva góly a bylo to chvilku špatné," řekl Špaček a poukázal na první třetinu, ve které Češi nejprve vedli 1:0, ale v závěru dvakrát inkasovali.

Ve druhé třetině sice Švédové v přesilovce odskočili na 3:1, ale Češi poté snížili a následně v rozmezí 44 sekund duel otočili. "Poté co jsme dali rychle na 3:2 a 3:3, tak jsme převzali hru a kontrolovali jsme zápas. Celkově to bylo hlavně o disciplinovanosti. Tým věděl, za čím jde, a věří si. Má sílu. Opět jsme se dostali z dvougólového manka zpět do hry. Když dáme gól, tak se ukáže síla," podotkl Špaček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

Radost mu udělala i produktivita v přesilových hrách. Češi využili tři. "Přesilovek a oslabení bylo hodně. Věřil jsem, že (v přesilovkách) nějaké góly dáme. Udělali jsme změnu a začali hrát s dvěma obránci místo s jedním a čtyřmi útočníky a bylo to lepší. Stejně jako Švédové jsme poté v přesilovce dali góly," řekl jeden z asistentů hlavního kouče Josefa Jandače.

Vysoká výhra byla podle něj daná i útočně laděnými beky soupeře. "První čtyři jsou ofenzivní a myslím, že právě oni byli u gólů, kterými jsme se dotáhli a poté i dostali do vedení. Dělali stejné chyby jako my při prvních dvou gólech. Bylo to jen o tom, tlačit se do branky a dohrávat je. Taky se třeba nechtěli před mistrovstvím světa zranit. Tím jsme otočili zápas," podotkl Špaček.

Řada velmi dobrých výkonů trenérům zamotává hlavu s ohledem na blížící se nominaci na MS. "Je to ale lepší než čekat, jestli někdo přijede (z NHL), nebo ne. Hráče si můžeme vyzkoušet, vidět je a tým se pak tvoří jednodušeji," řekl Špaček, která má hlavně na starosti obránce. Po vypadnutí zraněného Michala Jordána je momentálně 12 kandidátů na devět míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články