Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká reprezentace do 18 let přestřílela na úvod MS Bělorusy

Spišská Nová Ves - Česká reprezentace do 18 let vstoupila do mistrovství světa vítězně, když v úvodním utkání přestřílela Bělorusko 7:4. Svěřenci trenéra Václava Varadi rozhodli o první výhře na turnaji čtyřmi góly v rozmezí necelých čtyř minut ve druhé třetině.

Český tým se dostal do vedení již ve třetí minutě, když využil úvodní přesilovou hru Hrabík. Když poté přidal druhý gól dokonce v oslabení Hladoník, vypadalo to na poklidnou cestu favorita za výhrou. Češi ale poté několik slibných šancí nevyužili a sekundu před koncem první třetiny zaskočil Škarka při české přesilovce z brejku Martynov.

Opora Jihlavy ale pak ve druhé třetině předvedla několik výborných zákroků a nedovolila Bělorusku vyrovnat. Po polovině zápasu přišly rozhodující momenty duelu. Česko posunul za výhrou v 31. minutě Kondelík, a když se o 24 sekund později trefil Král, vystřídali Bělorusové brankáře. Tolopilo však také dvakrát rychle inkasoval, a tak se zpět do hry vrátil Grišenko.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká osmnáctka přestřílela na MS Bělorusko 7:4

Bělorusové sice dokázali následně snížit na 2:6, ale další drama se nekonalo. Zřejmě i proto, že měli v nohou čtvrteční souboj s USA. V 51. minutě zvýšil na 7:2 Chytil, ale závěr patřil soupeři. V 59. minutě se z trestného střílení prosadil Martynov a devět sekund před koncem upravil na konečných 7:4 Baltruk.

Další zápas čeká český výběr v sobotu, kdy se utká se Švédskem, které na úvod turnaje prohrálo 1:3 s Ruskem.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let ve Spišské Nové Vsi (Skupina B):

ČR - Bělorusko 7:4 (2:1, 4:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Hrabík (Kvasnička, Nečas), 6. Hladoník (Chytil, Bukač), 31. Kondelík (Škvrně, Šalda), 31. F. Král (F. Zadina, Chytil), 34. M. Kaut (F. Zadina), 35. Kern (J. Galvas), 51. Chytil (Nečas, Kondelík) - 20. Martynov (Savrickij), 37. Kot (Martynov), 59. Martynov z trest. střílení, 60. Baltruk. Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Nikolic (Rak.) - Harrington (Kan.), Pak Čon-so (Kor.). Vyloučení: 9:11, navíc Dvořák - Martynov oba 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2231.

ČR: Škarek - Bukač, Kvasnička, J. Galvas, Šalda, Buchtela, F. Král - Nečas, F. Zadina, Chytil - Hladoník, Hrabík, M. Kaut - Kern, Machala, Safin - Kondelík, J. Dvořák, Škvrně. Trenér: Václav Varaďa.

Skupina A (Poprad): Švýcarsko - Lotyšsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky: 3. a 44. Eggenberger, 14. Kurashev, 28. Sigrist.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články