Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Rusové vyhráli na EHT už pošesté, Finsko přetlačili v samém závěru

Petrohrad – Šesté vítězství a suverénní vedení v celkové tabulce Euro Hockey Tour vybojovali ruští hokejisté, kteří udolali Finsko v Petrohradu na úvod Švédských hokejových her 2:1. V čase 58:24 o výhře sborné rozhodl Anatolij Golyšev.

Slavící ruští hokejisté
zdroj: ITAR-TASS autor: Peter Kovalev

Seveřané hned v úvodu přečkali oslabení při Koivistově vyloučení a v osmé minutě je mohl dostat do vedení Hintz, ale Šesťorkin jeho šanci zlikvidoval. Koskinen si také s pokusy Rusů poradil. Další možnost Suomi měl Nättinen a sborná se ubránila i při Bereglazovově trestu.

V druhém dějství nevyužil příležitost Finů Suomela, za domácí neuspěl v úniku bekhendovým pokusem Kaprizov. Finové se pak ubránili při dalším Koivistově pobytu na trestné lavici, ale v 36. minutě už inkasovali. Kručinin střelou z levého kruhu překonal Koskinena, který měl zakrytý výhled.

Na začátku třetí třetiny nejdříve neuspěl v dalším úniku Kaprizov. Naopak Palola ze sólového nájezdu Šesťorkina překonal a vyrovnal. Finové odolali při trestu Erkinjunttiho, ale v 59. minutě inkasovali. Tkačovovu střelu tečoval Golyšev.

Rusové ztratili body v této sezoně EHT pouze při vstupu do prosincového domácího Channel One Cupu v Moskvě, kde prohráli se Švédskem 1:3. Po přesunu do Göteborgu čeká Rusko v sobotu zápas s domácím Švédskem, Finové změří síly s Čechy. 

Rusko - Finsko 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Kručinin (Svetlakov, Rykov), 59. Golyšev (Tkačov) - 41. Palola (Haapala, Sallinen). Rozhodčí: Hodek, Hradil (oba ČR) - Ivanov, Nestěrov (oba Rus.). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 6000.

Rusko: Šesťorkin - Ljubuškin, Bereglazov, Musin, Jarullin, Arzamascev, Gavrikov, Rykov, Osipov - Kaprizov, Tkačov, Golyšev - Sannikov, Šalunov, Šumakov - Mamin, Svetlakov, Kručinin - Okulov, Prochorkin, A. Fjodorov - Karpov. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Koskinen - Koivisto, Mikkola, Kousa, Lehtonen, Järvinen, Melart, Kivistö - Palola, Sallinen, Haapala - Peltola, Manninen, Savinainen - Nättinen, Suomela, Erkinjuntti - Ojamäki, Hintz, Kärki. Trenér: Lauri Marjamäki. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články