Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Hrubec: Proti Finům chytím příležitost za pačesy

Helsinki - Dva roky musel trpělivě čekat, než zase dostane šanci chytat v národním dresu. Brankář Třince Šimon Hrubec si první reprezentační start připsal na turnaji Karjala proti Švédsku, kterému Češi podlehli 3:4 v nájezdech. Nyní bude na stejném turnaji střežit českou bránu proti Finům a věří, že jeho tým má šanci celý Karjala Cup vyhrát. Přímý přenos utkání Česko - Finsko sledujte v sobotu v 16:05 na ČT sport nebo na našem webu. 

Šimon Hrubec a Dominik Furch
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Pětadvacetiletý rodák z Vimperku si musel na další šanci v národním mužstvu trpělivě počkat. O to více se na ni těší. "Jak ta situace přijde, tak ji vezmu. A budu se snažit chytit tu příležitost za pačesy. Jsem rád, že budu hrát proti Finům na jejich domácí půdě. Věřím, že přijdou lidi a bude výborná atmosféra," řekl Hrubec.

"Teď už mám i reprezentační dres se správným číslem," smál se Hrubec. "Když jsem byl na prvním reprezentačním srazu při Karjale, tak jsem měl dvojku," uvedl a žertoval, že ji měl na počest třineckého parťáka Petera Hamerlíka. "Teď už chytám se svým číslem, tak mám radost, že mám svůj reprezentační dres s třicítkou," dodal Hrubec.

Pověrčivý v tomhle ohledu nijak není. "Proti Švédům jsem na to tehdy tak nějak zapomněl. Ale já se narodil 30. června, dá se říct, že to číslo mám rád. Ale kdybych ho neměl na zádech, není to problém. Nemyslím si, že číslo chytá," uvedl Hrubec.

K jeho pohodě přispívá postavení Třince v extralize. Oceláři jsou s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Brno druzí a dosud pouze jednou vyšli ze zápasu bez bodu. "Je to hodně o psychice. Záleží, jak se nastaví hlava před zápasem. Já věřím, že to bude dobré," řekl Hrubec.

Finský výběr podrobně nastudovaný nemá. "Ještě budu řešit s videokoučem, jestli budeme koukat na nějaké video a bude mi mít co poradit," poznamenal Hrubec, jenž chytá v třineckém dresu od sezony 2012/13 a loni se s Oceláři stal vicemistrem extraligy.

Banda mladých kluků, co má rozum

Čtvrteční vítězství 6:3 nad Švédskem si mohl z pozice náhradníka Dominika Furcha vychutnat ze střídačky. "Pěkně se na to dívalo. Přišlo mi, že kluci plnili vše, co měli. A vepředu nám to tam napadalo," uvedl.

"Pro Dominika to však asi nebyl zápas, který gólman zrovna vyžaduje, kdy toho na něj moc nejde, ale když už něco přijde, je to třeba hned 'gólovka' a on to musí chytit. Měl v první třetině dva výborné zákroky. A kdyby je nechytil, mohlo se to třeba vyvíjet opačně. Tým podržel," ocenil Hrubec.

Věří, že za povedenou premiérou na Karjale je i dobrá atmosféra v kabině a složení týmu. "Myslím, že to je dobře namixované z KHL i extraligy. Jsme banda mladých kluků, ale už hokejově rozumných. Myslím, že to je dobrá kombinace," řekl Hrubec.

Po úspěšném vstupu mohou čeští hokejisté v Helsinkách naplňovat myšlenky na prvenství v turnaji. "Možné je všechno. Když budeme opravdu plnit, co nám řeknou trenéři a budeme hrát jako proti Švédsku, tak si myslím, že ty šance jsou docela velké," konstatoval Hrubec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články