Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vůjtek po debaklu se Švédy: Nespokojenost. Tohle je varování

Znojmo - Trenér Vladimír Vůjtek byl spokojený jen s částí zápasu proti Švédsku. Jeho svěřenci vedli po deseti minutách 2:0, ještě ve 33. minutě měl za stavu 2:2 David Pastrňák výhodu trestného střelení, ale neproměnil ho. Seveřané poté pěti góly duel otočili a vyhráli jednoznačně 7:2. "Nemůžeme být vůbec spokojeni, kromě prvních 25 minut. Švédové ukázali, že jsou dnes asi nejlepší mužstvo v Evropě," uznal Vůjtek.

"Od půlky jsme nestačili bruslařsky a ani bojovnost tam nebyla taková, jak by si zasluhoval národní tým. Nevím, jestli to bylo z toho, že jsme nestačili, ale všude jsme byli pozdě. Nesnažili jsme se přejít přes jejich beky, odevzdávali jsme kotouče. Prostě se to od půlky nevyvedlo," řekl zkušený kouč.

Češi odehráli podobný zápas jako na začátku sezony v Örnsköldsviku, kde prohráli 2:6. "Bylo to podobné. Výsledek i hra. Když oni se dostanou na koně, tak se s nimi těžko hraje," řekl Vůjtek, jenž si tak proti Švédům připsal dvě nejvyšší porážky na reprezentační střídačce.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek: Švédové nás přebruslili, přehráli

Před mistrovstvím světa národní tým odehraje už jen dva zápasy  v pátek odvetu se Švédy a v úterý v Praze se utká s Kanadou. "Varování to určitě je. Teď se musíme připravit na další zápas a pak můžeme dělat nějaké závěry. Chtěli bychom sehrát důstojnější partii," přál si Vůjtek.

Na jihu Moravy soupeři pomohly i české fauly, často v útočném pásmu. "Švédové se dostali do hry, vyrovnali a pak to bylo těžké. V přesilovkách nás prakticky nepustili k puku. Kombinace měli perfektní, beci jim výborně stříleli. Byli v pohybu a my jsme bohužel nestačili."

V páteční odvetě se v české sestavě poprvé objeví čtveřice finalistů z české extraligy Adam Polášek, Radim Šimek, Michal Birner a Michal Řepík. Vůjtek se rozhodl, že nikoho z kádru zatím nebude uvolňovat. Až po dalším utkání kádr zúží.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články