Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Reprezentaci doplní v přípravě čtyři hráči Liberce a Sparty

Praha - Hokejovou reprezentaci v přípravě na mistrovství světa v Rusku posílí čtyři hráči Liberce a Sparty, kteří v neděli dohráli extraligové finále. Mistrovské Bílé Tygry budou v národním týmu zastupovat obránce Radim Šimek s útočníky Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem, poraženou Spartu bek Adam Polášek.

Michal Birner
zdroj: ČTK/AP

Národní tým se k další části přípravy sejde v úterý ve Znojmě, kde se k výběru trenéra Vladimíra Vůjtka poprvé připojí útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, nováček David Pastrňák z Bostonu a Tomáš Filippi s Janem Kovářem z Magnitogorsku.

Čtyři finalisté extraligy se do přípravy zapojí ve středu a Vůjtek počítá s tím, že by nastoupili do pátečního odvetného zápasu proti Švédsku. Reprezentace se ve Znojmě se Seveřany utká i ve středu. "Chtěli bychom, aby všichni hráli," řekl český trenér, který měl zájem i o útočníka Jana Buchteleho ze Sparty. Ten ale není po finále zdravotně fit.

V noci na pondělí v play-off zámořské NHL vypadli hráči Floridy a Philadelphie a teoreticky by tak mohla český tým na mistrovství posílit trojice Panterů Jaromír Jágr, Jiří Hudler a Jakub Kindl spolu s Jakubem Voráčkem, Radkom Gudasem a Michalem Neuvirthem z Flyers. Jejich příjezd ale moc reálný není.

"Teprve je budeme oslovovat. V noci po zápase je těžké se s nimi hned spojit. Uvidíme, až se nám to podaří. Poté bude ale navíc záležet na výstupních prohlídkách," řekl Vůjtek. Kontakt s hráči z NHL má na starosti generální manažer Slavomír Lener.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články