Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vůjtek po nepovedeném návratu do Ostravy: Nevyšel nám závěr

Ostrava - Ve Vítkovicích trénoval dlouhá léta, první vítězství s reprezentací si zde však připsat nemohl. Český výběr podlehl Rusku 2:4, podle Vladimíra Vůjtka staršího ale výkon obou týmů nebyl příliš odlišný než ve čtvrtek v Třinci, kdy se Čechům podařilo zvítězit.

Vladimír Vůjtek s asistenty
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Po třech výhrách za sebou v Euro Hockey Tour Vůjtkův výběr poznal přemožitele. "Pustili jsme soupeře do vedení o dva góly, což je pak proti každému ruskému mužstvu těžké otočit. Povedlo se nám srovnat, ale pak se to štěstí, které jsme měli v minulých zápasech, otočilo na stranu Rusů. Byli jsme rychlejší, dravější, jenže závěr nám nevyšel," řekl Vůjtek.

Češi se po vyrovnání na 2:2 v bouřlivé atmosféře vyprodané Ostravar Arény snažili dovršit obrat, ale udeřili naopak Rusové. "Měli jsme nápor, hráli jsme dobře, ale bohužel tam byly dvě takové akce a góly, které nepadají běžně. Vyrovnané zápasy s takovými soupeři jsou opravdu asi o štěstí, a to jsme si vybrali v Třinci," navázal Vůjtek.

Atmosféra, kterou vytvořilo 9241 diváků, byla podle osmašedesátiletého zkušeného kouče skvělá. "V Ostravě se vejde jednou tolik diváků oproti Třinci, takže hukot byl větší. Škoda, že jsme to nedovedli alespoň k prodloužení," litoval Vůjtek. Přiznal, že při ovacích a skandování jeho jména musel zadržovat slzy dojetí. "Když vyvolává vaše jméno skoro deset tisíc lidí, tak to s člověkem zamává. Co si budeme povídat, každému by to bylo příjemné."

Ruský tým, v němž byl jedinou velkou hvězdou útočník Alexandr Sjomin, podle Vůjtka ukázal, že i tak má sílu. "Byl velice bojovný, chtěli se ukázat trenérovi, že se s nimi dá počítat v budoucnu. Měli dobré bruslení, obětavost a hráli dobře. Pro nás to byla dobrá zkušenost. Měli jsme momenty, kdy jsme hráli dobře, ale i takové slabší, horší fragmenty. Hra trochu nevyvážená," hodnotil.

Od 23. minuty po vyloučení Roberta Kousala na pět minut a do konce utkání za zákrok na Igora Ožiganova dohrával český tým na 11 útočníků. Vůjtek totiž nemohl počítat s nemocným forvardem Milanem Gulašem, takže neměl na lavičce náhradníka. "Museli jsme improvizovat, to se v hokeji stává. Otázkou je spíš, jestli to byl vůbec faul. Rozhodčí je tam ale od toho, aby posoudil v momentě, a těžko zpětně polemizovat," komentoval Kousalův trest za zásah do oblasti hlavy a krku.

Český tým pak už neinkasoval žádný dvouminutový trest a v Třinci povolil soupeři jen dvě přesilovky. Sami Češi si vynutili za dva zápasy deset početních výhod, proměnili jedinou. "Není moc času na nácvik. My to v pátek chvíli trénovali, jenže pak onemocněl Gulaš a bylo to k ničemu. Museli jsme zase přesilovku dělat z tabulky. Těžko říct, jestli až na ni bude víc času, tak ji budeme hrát lépe. Přece jen bychom si v početní výhodě měli poradit lépe," uvedl Vůjtek.

Další sraz čeká reprezentaci v přípravě na mistrovství světa 22. března. V době vrcholících soutěží budou trenéři skládat tým z hráčů, kterým skončí klubová sezona. "Těch hráčů moc nebude. Budou to ti z KHL a z předkola extraligy. Po čtrnácti dnech jsou zápasy a na ně budou možná čtvrtfinalisté," podotkl Vůjtek.

Zanalyzuje si s asistenty dosavadní akce a vybere kostru před MS v Rusku. "Musíme si připravit dvě a půl až tři pětky. Nevím, kolik hráčů přijede z NHL. Jestli jich bude pět nebo deset. To budeme vědět až někdy čtrnáct dnů před mistrovstvím světa," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články