Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi odletěli do Örnsköldsviku. Pěkný stadion, malé město, velká tradice, říká Gulaš

Praha – Česká hokejová reprezentace dopoledne odletěla do Örnsköldsviku, kde ji ve čtvrtek od 19:15 čeká první zápas Poháru Karjaly proti švédské reprezentaci. Jako poslední se k národnímu týmu připojili hráči Liberce a Sparty, kteří ještě večer hráli Ligu mistrů. Celý turnaj můžete sledovat na ČT sport a na našem webu.

První zápas proti Švédům sehrají Češi v Örnsköldsviku, kde působí celek MODO. Až pak se přesunou do Finska na zbytek turnaje. "Pár zápasů jsem tam odehrál. Pěkný stadion, malé město, velká tradice. Těším se tam, bude to perfektní zápas," podotkl útočník národního týmu Milan Gulaš.

Sobotka: Být kapitánem je pro mě pocta

Kapitánské "céčko" bude nosit poprvé v kariéře na dresu českého národního týmu útočník Vladimír Sobotka z Omsku. "Je to pro mě pocta a jsem za to rád," řekl Sobotka. Cení si důvěry nového reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka staršího. "Určitě cítím zodpovědnost, ale snažím se to neřešit a dělat svoji práci," dodal.

Osmadvacetiletý bývalý hokejista Bostonu či St. Louis je připraven i na to, že bude muset v případě nutnosti promluvit ke spoluhráčům. "Uvidíme, jak budeme hrát a jak bude potřeba, ale určitě nemám problém s tím v kabině něco říci," neskrýval Sobotka.

Po působení v NHL debutoval v národním týmu loni na mistrovství světa v Minsku. Zatímco dosud nastupoval pod vedením Vladimíra Růžičky, jehož znal z působení ve Slavii, s Vůjtkem se setkal v pondělí poprvé. "Každý je plný očekávání. Bude to jiné, každý trenér má svůj systém nebo styl hry, který bude vyžadovat," uvedl Sobotka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články