Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Spokojený Růžička: Dobrým pohybem jsme Švédy zaskočili

Umea - Čeští hokejisté dokázali vyhrát ve Švédsku a ukončili sérii čtyř porážek se Seveřany. Trenér Vladimír Růžička byl s výkonem svých svěřenců spokojený, pátou výhru v pátém zápase před blížícím se mistrovstvím světa však nepřeceňuje. Uvědomuje si, že na vrcholném turnaji budou sestavy obou týmů značně odlišné. "Zápas jsme odehráli velice dobře. Měli jsme dobrý pohyb, kterým jsme soupeře zaskočili," řekl Růžička.

Vladimír Růžička
zdroj: AP autor: Hakan Nordstrom

Důležitý podle něj byl první gól Martina Zaťoviče v 8. minutě. "A pak taky to, že jsme po inkasovaném gólu opět odskočili na 3:1," uvedl. Zároveň ocenil výkon brankáře Jakuba Kováře, který zatím zasáhl do všech zápasů před MS. "Opět chytal výborně. I když oni měli ve druhé třetině řadu šancí, tak soupeře vychytal," řekl Růžička na adresu gólmana, jenž si připsal 23 úspěšných zákroků.

Kovář bude chytat i v nedělní odvetě. "Chci, aby chytal dál. Saša (Salák) dostane pak zápasy s Finskem a pak se uvidí. Kuba ale chytá skvěle, maká a dostává málo gólů," uvedl Růžička, který počítá s tím, že v Timře se do sestavy dostanou i útočníci Jakub Valský a Tomáš Zohorna.

Při všech českých gólech byla na ledě formace bývalých či současných hráčů Pardubic Lukáš Radil, Petr Koukal, Jan Buchtele. "Lukáš hraje vždy velice dobře, stejně jako Honza, který vypracoval třetí gól. Hráli dobře," konstatoval Růžička.

Švédové nastoupili v sestavě s řadou mezinárodně nezkušených hráčů, to však podle Růžičky českou výhru nesnižuje. "Švédové sice neměli v sestavě moc hráčů pro mistrovství, tak čtyři nebo pět, ale vyhrát ve Švédsku je vždy hodně milé. Pro obě mužstva je to stejné. Chybí jim hráči z Evropy i z NHL. Na MS budou týmy vypadat trochu jinak," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček: Švédy jsme přehrávali dlouhými nahrávkami
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články