Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kovář: Když to vyjde, tak klidně pojedu na MS jako třetí brankář a hotovo

Velké Popovice – Byl na olympijských hrách v Soči a třech mistrostvích světa, za sebou má nejpovedenější sezonu v kariéře, přesto o start na nadcházejícím šampionátu na domácí půdě musí zabojovat v přípravném kempu. Jakub Kovář hodlá zabojovat a propracovat se do konečné nominace, prý na mistrovství klidně pojede jako třetí brankář.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK/AP

"Nějak to bude. Přijel jsem trénovat, a když dostanu šanci v zápasech, budu chytat. Uvidíme, jak to bude," řekl Kovář. "Nemá cenu o tom přemýšlet, protože situace se může měnit každým dnem. Do mistrovství je šest týdnů, což je strašně dlouhá doba," uvedl šestadvacetiletý brankář, který se nebrání žádné roli. "Když na mě vyjde trojka, tak pojedu jako třetí brankář a hotovo," řekl hráč ruského Jekatěrinburgu.

Do Velkých Popovic, kde se reprezentace nyní připravuje, přijel v dobré pohodě. "Byla to asi nejlepší sezona, jakou jsem doposud měl. Pro mě i tým začala docela složitě a díky tomu, že jsme se dostali do play-off a polepšil jsem si i ve statistikách, ji považuju za nejlepší," řekl Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Kovář chce na MS, s Pavelcem počítá Růžička od léta

Na začátku sezony se Avtomobilistu vůbec nedařilo. "Po dvou měsících jsme byli nejhorším týmem v lize. O play-off se u nás nemluvilo, ale spíše se plánovalo, jak sezonu dohrát, aby nebyla ostuda. Nakonec jsme se dostali do play-off," podotkl. V 1. kole Gagarinova poháru jeho tým prohrál s Kazaní.

"Byla to ale skvělá série, klidně jsme je mohli trápit do šestého sedmého zápasu. Je to možná nejlepší tým v KHL a klepali se do poslední minuty, zda přes outsidera z Jekatěrinburgu přejdou. Všechny zápasy byly vyrovnané, odešli jsme ze vztyčenou hlavou," uvedl Kovář, který v týmu působil druhou sezonu.

Kovář chce zůstat v KHL

Nyní mu skončila smlouva, ale Jekatěrinburg má opční právo. "Jsem rád, že se mi sezona povedla a snad budu mít z čeho vybírat. Smůla je v tom, že Jekatěrinburg vlastní moje práva pro KHL ještě na sezonu. Kdyby se mi líbila nějaká nabídka, tak to asi bude stát dost peněz. To je práce agentů. Udělal jsem všechno pro to, abych nějakou práci dostal," řekl Kovář, který jednoznačně preferuje setrvání v KHL.

"Pravidlo je takové, že mi Jekatěrinburg musí do posledního dubna předložit nabídku, zda o mě stojí. Do té doby mě žádný klub z Ruska nesmí kontaktovat. Asi budu čekat pěkně dlouho, i když bych rád měl klid a věděl, kde budu hrát," přiznal. Rád by zamířil do klubu s vysokými ambicemi. "V Jekatěrinburgu se mi ale líbilo. Takže je otázka, zda nezůstat tam, kde jsem šťastný a trochu slevit z nároků," řekl Kovář, který za dvě sezony nevynechal ani jeden zápas týmu.

I proto se bezprostředně po skončení klubové sezony musel vyrovnat s velkou únavou. "Měl jsem toho opravdu dost. Takhle náročnou sezonu jsem ještě neměl. Podle jednoho novináře ze Švédska jsem jediný brankář, který poslední tři sezony odchytal komplet. Cítil jsem to," uvedl. Po návratu do Čech prý ani pořádně nemohl chodit. "Klepaly se mi nohy. Musel jsem se z toho dostávat. Byli jsme na výletě v Tatrách, v Londýně. Doufám, že jsem si odpočinul," řekl Kovář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články