Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Růžičkovi v přípravě chybí kvůli zdravotním potížím Blaťák, Sobotka i Koukal

Velké Popovice – Hokejová reprezentace zahájila další část přípravy na mistrovství světa, kouč Vladimír Růžička však na odpoledním tréninku oproti plánům postrádal obránce Miroslava Blaťáka, Petra Čáslavu a útočníky Vladimíra Sobotku s Petrem Koukalem. Zatímco Koukal se k týmu připojí ve středu, zbylá trojice hráčů dorazí až příští týden. Všichni mají zdravotní problémy. 

Vladimír Růžička na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK

"U Blaťáka je to nejkomplikovanější. Dostal koňara a pořád mu to krvácí. Čeká ho vyšetření u (fyzioterapeuta) Pavla Koláře a pak budeme vědět více," řekl Růžička na adresu mistra světa z roku 2010, který se vrací do národního týmu po třech letech. Stejně jako Blaťák nehrál v závěru sezony v Omsku ani jeho klubový spoluhráč Sobotka, jenž má problémy s tříslem. "Pavel (Kolář) mi říkal, že příští týden by mohl začít," uvedl Růžička. Čáslava má chřipku.

Kádr nově doplnilo devět hráčů - brankář Jakub Kovář (Jekatěrinburg), zadáci Bohumil Jank, Martin Pláněk (oba Hradec Králové), Radim Šimek (Liberec) a útočníci Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (oba Pardubice) a Jan Kovář (Magnitogorsk).

Už teď jsou jasná jména dalších posil, se kterými reprezentační kouč počítá. Příští týden by se k mužstvu měli připojit obránci Filip Novák (Dynamo Moskva), Jakub Krejčík a Petr Zámorský (oba Örebro). "Ještě zvažujeme, zda pozveme někoho ze Zlína, který skončil v pondělí ve čtvrtfinále play-off extraligy," řekl Růžička.

Poté, co se minulý týden reprezentanti snažili hlavně udržovat v kondici, tentokrát už se budou věnovat i nácviku herních situací. "Už se budeme pomalu připravovat po pětkách na zápasy, které nás příští týden čekají v Norsku. Nacvičovat budeme mnohem více, chceme se věnovat forčekingu, hře v obranném i středním pásmu," uvedl trenér, jenž počítá s tím, že by pro příští týden kádr zúžil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články