Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hokejová reprezentace načala druhý kemp bez Francouze, ale s Furchem

Rokycany – Přípravy hokejové reprezentace na sezonu, v níž bude Česko hostit mistrovství světa, pokračují druhým letním přípravným kempem. Třiadvacet hráčů čekají pod vedením kouče Vladimíra Růžičky čtyři tréninky. Na nich se budou snažit zvýšit své šance získat pozvánku na listopadový turnaj Karjala, který bude prvním zápasovým testem reprezentace v sezoně, jež vyvrcholí mistrovstvím světa v domácím prostředí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička testuje pro reprezentaci trojici mladých brankářů

"Čeká nás podobný program jako v Praze, i když budeme mít o dva tréninky méně. Chceme se věnovat hře v obranném a středním pásmu, forčekingu a taktickým věcem," řekl Růžička před prvním tréninkem.

Na prvním kempu, který se konal na přelomu července a srpna, měl k dispozici pět kompletních pětek, tentokrát pozval méně hráčů. Sedmnáct hokejistů ve výběru je ale shodných. "Všichni mají šanci jet na první turnaj. Nezáleží ale na tom, jestli byli na jednom, nebo dvou turnajích. Záležet bude na tom, jak budou hrát (soutěžní zápasy)," uvedl Růžička.  

Reprezentační kouč se společně s asistenty rozhodl pozvat tentokrát zcela novou brankářskou trojici. Zatímco v Edenu trénovali Pavel Francouz, Libor Kašík a Tomáš Závorka, nyní to budou Dominik Furch, Šimon Hrubec a Matěj Machovský.

"Jsou to další gólmani, kteří přicházejí v úvahu a které budeme sledovat. Už dopředu jsem ale rozhodnutý, že na Karjalu pozvu Francouze, který byl na několika velkých akcích jako trojka a teď je na řadě. Pokud bude zdravý a bude mít formu, pojede určitě on," řekl Růžička.

Další pětice usiluje o post druhého brankáře, neboť kouč nepočítá s tím, že by na turnaj do Finska vzal hráče z Kontinentální ligy. Na Karjale tak nebudou Alexander Salák, Jakub Kovář ani Jakub Štěpánek. 

"Když jsem viděl, že pan Růžička bere mladé hráče, tak jsem doufal, že bych mohl jet taky," přiznal Dominik Furch. "Uvědomuji si, že je to tréninkový kemp, takže bych se chtěl ukázat trenérům. Pak bude záležet na tom, jak to půjde v sezoně. Je to ale první krůček," řekl Furch, jenž prošel reprezentačními výběry všech kategorií.

Nominace:

Brankáři: Dominik Furch (Slavia Praha), Šimon Hrubec (Třinec), Matěj Machovský (Plzeň),

obránci: Milan Doudera, Vladimír Roth (oba Třinec), Bohumil Jank, Martin Pláněk (oba Hradec Králové), Michal Kempný (Kometa Brno), Karel Kubát (Litvínov), Vojtěch Mozík (Plzeň), Ondřej Vitásek (Liberec),

útočníci: Vojtěch Němec, Tomáš Svoboda, Hynek Zohorna (všichni Kometa Brno), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Petr Strapáč, Vladimír Svačina (oba Vítkovice), Dominik Simon, Jakub Lev (oba Plzeň), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Lukáš Radil (Pardubice), Petr Holík (Zlín). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články