Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští hokejisté zbrojí na MS. V Praze začali přípravu

Praha - Česká hokejová reprezentace zahájila přípravu na mistrovství světa. Šampionát ve Stockholmu a Helsinkách odstartuje až 3. května, pro řadu adeptů účasti v národním týmu už ale klubová sezona skončila před delší dobou, proto se trenér Alois Hadamczik rozhodl zahájit společnou přípravu. Na srazu se mu v Praze hlásilo patnáct hráčů.

Jakub Kovář při poradě s trenérem
zdroj: ČT24

Podle původního plánu se měl premiérový sraz uskutečnit 25. března v Kravařích, ale poté, co Lev Praha s řadou adeptů národního týmu dohrál v Kontinentální lize již 25. února, došlo ke změně. "Ta pauza by byla hodně dlouhá. Musíme se připravit tak, aby na mistrovství měli hráči maximální formu," uvedl Hadamczik na dnešním srazu.

Na ledě Tipsport areny se objevilo čtrnáct hráčů; obránce Tomáš Mojžíš má menší zdravotní problémy s třísly, proto zatím netrénuje. Původně se měl k týmu už dnes připojit i Václav Nedorost, který ale z osobních důvodů dorazí až za týden do Kravařů. Podobně jako Petr Čáslava a Zdeněk Kutlák, pro které klubová sezona také skončila. Nejisté je připojení Zbyňka Irgla a Lukáše Krajíčka, kteří nejsou zdravotně stoprocentně fit.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Petrem Vránou a Jakubem Krejčíkem o MS v hokeji

V tomto týdnu v Praze budou mít hokejisté až do čtvrtka lehčí tréninky, aby si opět zvykli na zátěž. "Musíme začít volněji, aby po týdnu přípravy nemělo pět hráčů problémy s třísly. Budeme hodně bruslit, bude tam hodně střelby a celkově zátěž, která nebude náročná na intenzitu. Příští týden by měl být hodně náročný, pak už přijdou zápasy a k tomu budeme muset taky upravit tréninky," uvedl Hadamczik.

Definitivně padla možnost, že by se k reprezentaci připojil brankář Jakub Štěpánek, o nějž Hadamczik stál i přesto, že se mu klubová sezona příliš nevydařila. "Omluvil se mi s tím, že pořádně nechytal, dělal dvojku a bude pro něj lepší, když se bude připravovat na novou sezonu. Necítí se na to, aby teď začal (trénovat)," vysvětlil reprezentační kouč.

První zápasová prověrka čeká reprezentaci 3. a 4. dubna, kdy se v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem. Poté nastoupí dvakrát proti Německu (12. a 13. dubna), dvakrát proti Slovensku (18. a 20. dubna), přičemž všechny souboje budou součástí Euro Hockey Challenge. Generálkou na MS budou České hokejové hry, které se uskuteční od 25. do 28. dubna v Brně.

Druhého brankáře k Jakubu Kovářovi tak povolá z jednoho z týmů, který vypadne ve čtvrtfinále play-off extraligy. Šanci dostane Pavel Francouz, Pavel Mazanec nebo Jan Chábera. "Máme určité pořadí gólmanů, které ale nechci zveřejňovat, dokud série neskončí," uvedl Hadamczik. Aktuálně Kováře doplnil brankář reprezentační devatenáctky Daniel Dolejš.

Po skončení čtvrtfinálových sérií by měli tým doplnit i hráči do pole. Z evropských soutěží už moc adeptů není. V KHL hrají potencionální reprezentanti jen v Dynamu Moskva, v úvahu přichází i Petr Průcha z Petrohradu, jenž ale ze zdravotních důvodů v sestavě již delší dobu chybí. Ze Švýcarska přichází v úvahu Jaroslav Bednář, se kterým se Hadamczik plánuje spojit v tomto týdnu.

Aktuální složení týmu:Brankář: Jakub Kovář (České Budějovice)Obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL)Útočníci: Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Rolinek (Pardubice), Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL), Milan Gulaš (Magnitogorsk/KHL).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články