Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plekanec mění v NHL poprvé dres, z Montrealu míří do Toronta

Český hokejista Tomáš Plekanec byl vyměněn z Montrealu do Toronta. Poprvé během kariéry v NHL bude pětatřicetiletý útočník, jemuž po sezoně vyprší dvouletý kontrakt na celkem 12 milionů dolarů, oblékat jiný dres než slavných Canadiens.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Daniel Lea

Možnou změnu působiště naznačil již fakt, že ceněný univerzál zůstal v sobotním utkání Montrealu s Tampou Bay pouze mezi náhradníky. A to i přes spolehlivé výkony, které navíc v předchozích duelech okořenil i body. Při výhře nad New York Rangers 3:1, jež byla jeho posledním vystoupením v barvách Montrealu, dal gól a na další nahrál.

Spolu s Plekancem míří z Montrealu do Toronta ještě pětadvacetiletý útočník Kyle Baun, na jehož kontě je dosud jen pět startů v NHL. Maple Leafs za ně obětovali mladého ruského beka Rinata Valijeva, útočníka Kerbyho Rychela a právo volby ve druhém kole letošního draftu.

Držitel stříbra a dvou bronzových medailí z mistrovství světa Plekanec oblékl dres Montrealu poprvé již v sezoně 2003/04, a přestože se o možnosti jeho výměny spekulovalo již mnohokrát, došlo k ní až nyní. V novém působišti bude hrát pod uznávaným koučem Mikem Babcockem.

Výrazně si polepší s ohledem na vyhlídky pro zbytek sezony, neboť Montreal momentálně patří k nejhorším týmům ligy a před poslední čtvrtinou základní části má dvanáctibodové manko na play off. Naproti tomu ambiciózní Maple Leafs jsou ve Východní konferenci druzí o čtyři body za nejlepším týmem soutěže Tampou Bay Lightning.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články