Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mrázek má druhou nulu v řadě, Colorado natáhlo sérii výher už na 10 zápasů

Petr Mrázek si po dvouzápasové přestávce připsal druhou nulu za sebou, po Chicagu tentokrát vychytal hráče New Jersey. Brankář Detroitu lapil všech 37 střel Devils a dotáhl Red Wings k vítězství 3:0. Jednu asistenci zaznamenal v dresu vítězů Martin Frk. Ve výborné formě je Colorado. Avalanche vyhráli podesáté v řadě, když zdolali Toronto 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Tampa udolala Chicago s čistým kontem

Mrázek ve svém předchozím startu odolal v Chicagu a svou neprůstřelnost natáhl na téměř 124 minut. "Snažím se budovat si sebevědomí každým zákrokem a zápasem, ve kterém nastoupím. Moc jsem toho v sezoně neodchytal, tak se pokaždé snažím, abych si zasloužil další šanci," uvedl Mrázek.

Trenér Detroitu Jeff Blashill zatím dával přednost Jimmymu Howardovi, který ale v minulých dvou zápasech sedmkrát inkasoval. A Mrázkovy výkony mu zamotaly hlavu. "Když chytá na takové úrovni jako v poslední době, říká si o větší prostor," řekl kouč. "Mluvíme hodně o tom, že čas na ledě si musí každý zasloužit a že musí dokazovat zas a znovu, že ho má po právu. To se mu teď daří," dodal Blashill na Mrázkovu adresu.

Ostravský rodák předvedl nejlepší zákrok v úvodu třetí části, kdy se před ním ocitl nikým nehlídaný Brian Boyle. Útočník New Jersey měl před sebou velkou část odkryté branky, ale ostravský rodák stačil jeho střelu vyrážečkou nadzvednout do ochranné sítě. "Dostal jsem skvělou přihrávku a vystřelil jsem, kam jsem chtěl. Ale vytáhl úžasný zákrok. Je hodně agresivní a rychlý," pochválil Boyle Mrázka.

Podívejte se na brilantní Mrázkův zákrok vyrážečkou:

Český brankář podržel tým také několikrát za stavu 0:1 v oslabeních, ve kterých chytil i dvě šance Pavlu Zachovi. Při Mrázkovi stálo ale i potřebné štěstí, protože ve druhé třetině trefili domácí hráči dvakrát tyč. "Hodně mi také pomáhali spoluhráči, kteří zblokovali hodně střel. A měl jsem i štěstí na odrazy. Tak to někdy chodí," prohlásil Mrázek.

Detroit si všechny tři branky rozdělil rovnoměrně po jedné do každé třetiny. Skóre otevřel v sedmé minutě z dorážky Tyler Bertuzzi a druhá trefa padla i s přispěním Frka. Český útočník převzal po zákroku Mrázka puk v obranném pásmu a založil protiútok, který zakončil gólem David Booth. Výhru pojistil v polovině třetí části Dylan Larkin.

Colorado je k nezastavení, vyhrálo podesáté v řadě

Druhá nejdelší série výher Colorada v klubové historii začala 29. prosince právě výhrou nad Torontem. Kanadský klub v odvetě otočil ve druhé třetině skóre z 0:1 na 2:1, ale hosté brzy vyrovnali a nerozhodný stav zlomil v 53. minutě Blake Comeau. V dresu poražených si připsal ve statistice +/- dva záporné body Roman Polák. Stejná věc se českému bekovi stala čtyřikrát v posledních deseti utkáních.

Lightning se i bez Paláta dostali do čela ligy

Tampa Bay bude postrádat šest až osm týdnů Ondřeje Paláta, který utrpěl v sobotu na ledě Minnesoty zranění v dolní části těla. Floridský klub zvítězil v prvním utkání bez českého útočníka v Chicagu 2:0. Hrdinou zápasu se stal Andrej Vasilevskij, který kryl čtyřicet střel. Bezbrankový stav změnil ve 38. minutě v oslabení Chris Kunitz a v závěru zpečetil výhru Yanni Gourde.

"Je to neštěstí," komentoval trenér Tampy Bay Jon Cooper absenci Paláta, který v této sezoně nasbíral třicet bodů (8+22) a ve statistice +/- má 17 kladných bodů. "Je jedním z tvůrců našich úspěchů v posledních letech. Hraje, jak je potřeba, dře a chodí do míst, kde to bolí. Přitom je jeho lajna i produktivní. Ale nejsme v takové situaci poprvé. Musíme najít způsob, jak ho nahradit," dodal kouč, kterému chybí i klíčový bek Victor Hedman. Tampa se vrátila výhrou do čela soutěže před Vegas.

Do základní sestavy Chicaga se nevešel v utkání s Tampou Bay Jan Rutta, který v minulém utkání figuroval u čtyř inkasovaných branek. Českého obránce nahradil krajan Michal Kempný, který nastoupil naposledy před dvěma týdny.

Calgary se daří i bez českého dua

Mimo hru jsou stále i Jaromír Jágr a Michael Frolík, bez nichž Calgary podlehlo doma po čtrnácti letech Buffalu. Kanadský klub prohrál 1:2 v prodloužení, ale opět nevyšel naprázdno a v posledních devíti zápasech nasbíral 16 z 18 možných bodů.

NHL:

Toronto - Colorado 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) Branky: 21. Marleau, 30. Matthews - 3. Bourque, 31. Jakupov, 53. Comeau, 60. Landeskog. Střely na branku: 31:27. Diváci: 18 979. Hvězdy zápasu: 1. Comeau (Colorado), 2. Matthews (Toronto), 3. Bourque (Colorado).

New Jersey - Detroit 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) Branky: 7. Bertuzzi, 39. Booth (Frk), 52. Larkin. Střely na branku: 37:30. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas a z 37 střel neinkasoval. Diváci: 13 847. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. Bertuzzi, 3. Booth (všichni Detroit).

Minnesota - Ottawa 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) Branky: 1. Parise, 45. Zucker, 51. Mikael Granlund - 30. Duchene. Střely na branku: 36:38. Diváci: 18 907. Hvězdy zápasu: 1. Stalock, 2. Mikael Granlund, 3. Eriksson Ek (všichni Minnesota).

Chicago - Tampa Bay 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) Branky: 38. Kunitz, 59. Gourde. Střely na branku: 40:31. Diváci: 21 662. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Kunitz (oba Tampa Bay), 3. Glass (Chicago).

Calgary - Buffalo 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1) Branky: 8. Tkachuk - 9. S. Wilson, 62. Eichel. Střely na branku: 33:33. Diváci: 18 349. Hvězdy zápasu: 1. C. Johnson (Buffalo), 2. M. Smith (Calgary), 3. Eichel (Buffalo).

Arizona - NY Islanders 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0) Branky: 13. a 63. Cousins, 30. Perlini - 21. a 43. Beauvillier. Střely na branku: 33:34. Diváci: 11 707. Hvězdy zápasu: 1. Cousins, 2. Perlini (Arizona), 3. Ekman-Larsson (Arizona).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články