Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pastrňák s Krejčím odpověděli na gól Jeřábka a dotáhli Boston k vítězství

Střelecká potence českých útočníků byla k vidění na ledě Bostonu, kde domácí Bruins porazili Montreal 4:1. David Krejčí zazářil ve středečním utkání gólem a přihrávkou, skóroval také David Pastrňák. V dresu poražených zaznamenal svou premiérovou branku v nejprestižnější hokejové soutěži Jakub Jeřábek. Ondřej Kaše pomohl gólem a asistencí k vítězství Anaheimu 5:3 nad Pittsburghem.

David Pastrňák (vpravo) v utkání proti Montrealu
zdroj: USA Today Sports autor: Greg M. Cooper

Boston - Montreal 4:1

Jeřábek vyšel v úvodních sedmnácti kláních bodově naprázdno, ale v předchozím duelu si připsal dvě přihrávky a proti Bostonu zažil i radost ze vstřelené branky. Český obránce otevřel skóre po 31 sekundách hry, když si jeho nahození od levého mantinelu srazil do vlastní sítě Zdeno Chára. Osmnáctým zásahem sezony však brzy vyrovnal nejlepší český kanonýr letošního ročníku NHL Pastrňák.

"Když prohráváte o gól, zvláště od první minuty, není to ještě takový problém. Náš tým má vnitřní sílu, už to během sezony mnohokrát dokázal. Věděli jsme, že je před námi stále skoro celý zápas a zabojovali jsme," uvedl domácí útočník Brad Marchand.

Boston se následně ujal vedení ve druhé třetině zásluhou akce Krejčího, po jehož přihrávce se s notnou dávkou štěstí prosadil Ryan Spooner. Domácí útočník chtěl ještě vylepšit pozici pro spoluhráče a jeho pas se odrazil od brusle Jonathana Drouina za záda Careyho Price. V poslední části pojistili výhru Brad Marchand a Krejčí, který trefil při powerplay soupeře opuštěnou branku.

"Udělali jsme pár chyb v obraně a přestali hrát," mrzelo Jeřábka, jenž si z hostujícího týmu jako jediný připsal do statistiky +/- plusový bod. "Odehráli jsme velmi špatné utkání. Vypadalo to, jako by nikdo nechtěl puk. A jejich útok je jeden z nejlepších v celé lize. Když jim hru neznepříjemníte a nabídnete jim šance, donutí vás za to rychle pykat," doplnil kapitán Montrealu Max Pacioretty.

Duel měl specifický náboj pro kouče Claudea Juliena, který přijel do haly Bruins poprvé od loňského vyhazovu v roli soupeře. Od domácích fanoušků sklidil velký potlesk. "Bylo to hodně emotivní. Nikdy na působení v Bostonu a na to, co tu pro mě udělali, nezapomenu. Ale jsem rád, že je už ten zápas za mnou. Jsem trenérem a vždy se snažím mít emoce pod kontrolou. Nebylo to lehké," prohlásil Julien.

Anaheim - Pittsburgh 5:3

Anaheim rozhodl o výhře ve druhé třetině, kdy čtyřmi trefami odpověděl na gól Jevgenije Malkina. Ruský útočník dal 20 branek za Pittsburgh už v desáté sezoně, což se povedlo v klubové historii jen třem dalším hráčům - Jaromíru Jágrovi, Mariu Lemieuxovi a Sidneymu Crosbymu.

Kaše asistoval u druhé branky a poté korunoval úspěšnou pasáž domácích ze samostatného úniku, jenž zakončil bekhendovým blafákem. Český útočník mohl v úvodu poslední části přidat i pátý gól "Kačerů", ale tyč byla tentokrát proti. Obhájci Stanleyova poháru ještě zdramatizovali zápas dvěma góly, ale při hře bez brankáře inkasovali a prohráli 3:5.

"Hrají stylem nahoru dolů, hodně střílejí. Otevírají tím prostor v obraně a může se jim stát, že jim někdo ujede. Měli jsme i štěstí na odrazy a dokázali šance využít," řekl útočník Anaheimu Chris Wagner, který skóroval v oslabení. Kaše byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, v posledních třech duelech nasbíral pět bodů (3+2).

NHL:

Boston - Montreal 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky: 7. Pastrňák, 23. Spooner (Krejčí), 44. Marchand, 57. Krejčí - 1. Jeřábek.
Střely na branku: 32:22. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Rask (všichni Boston).

Anaheim - Pittsburgh 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)
Branky: 25. Rakell, 26. Henrique, 30. Wagner, 39. O. Kaše, 60. H. Lindholm - 19. Malkin, 49. Kessel, 55. Guentzel.
Střely na branku: 33:33. Diváci: 17 291. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. O. Kaše (oba Anaheim), 3. Kessel (Pittsburgh).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články