Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr je na seznamu zraněných, vynechá šestý zápas v řadě

Éra Jaromíra Jágra v NHL? Možná se definitivně blíží ke konci. Vedení Calgary Flames zařadilo českého útočníka na seznam zraněných hráčů se zpětnou platností od 31. prosince. Druhý nejproduktivnější hokejista historie NHL nehraje od Silvestra, kdy nastoupil při domácí výhře nad Chicagem 4:3 v prodloužení. Od té doby je mimo hru kvůli zranění v dolní části těla a spekuluje se o jeho konci v Calgary.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: David Zalubowski

Kanadský klub hraje na ledě Caroliny a Jágr vynechá šestý zápas za sebou. Další duel mají Flames na programu až v sobotu, kdy hostí Winnipeg. Spekuluje se o Jágrově návratu do Evropy a ve hře má být i prvoligové Kladno, které vlastní. I v případě, že by v NHL setrval, je kvůli jeho zdravotním problémům v ohrožení útok na historický rekord v počtu zápasů ve slavné zámořské soutěži.

Pětačtyřicetiletý Jágr má na kontě 1733 utkání a je třetí. Před sebou má legendy Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767). Po duelu s Carolinou bude Calgary zbývat do konce základní části 37 utkání a Jágr by jich potřeboval k vyrovnání Howea 34.

V průběhu týdne prezident Flames Brian Burke uvedl, že ať dopadne Jágrovo angažmá jakkoliv, klub jeho angažování nelituje. "Ten experiment s Jágrem bychom podnikli znovu, kdyby se naskytla příležitost. Je to dobrý chlapík. Hrál dobře, když mohl. Byl hodně zraněný, zmeškal kemp, začal pozdě. Byla to pro něj opravdová smršť a když máte roky, je toho na vás moc," uvedl Burke.

Jágr kvůli problémům s třísly a kolenem sehrál v této sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Podle vyjádření experta kanadské televize Sportsnet Elliotta Friedmana z minulé soboty dostal hráčův agent Petr Svoboda od kanadského klubu svolení, aby jednal s potenciálními zájemci o výměně. "Uvidíme, jestli bude hrát jinde, jeho čas v Calgary se ale chýlí ke konci," řekl a dodal, že nejreálnější je Jágrův návrat do Evropy.

S Calgary podepsal Jágr jako nechráněný volný hráč v den startu soutěže roční kontrakt. V minulém ročníku sehrál za Floridu všech 82 utkání a připsal si 46 bodů za 16 gólů a 30 asistencí.

Někdejší hráč Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy má na kontě v NHL 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí. V pořadí střelců je Jágr třetí a mezi nahrávači pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články