Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sobotka s Jaškinem skórovali, Mrázek kanonádu St. Louis nezastavil

Vladimír Sobotka s Dmitrijem Jaškinem ze St. Louis se střelecky prosadili proti Detroitu a svými góly přispěli k vysoké výhře Blues na ledě Red Wings 6:1. V brance Rudých křídel nezastavil Petr Mrázek příval obdržených branek a v poslední třetině po vystřídání Howarda dvakrát inkasoval. Blues si připsali třetí vítězství v řadě a posunuli se do čela Západní konference.

Vladimír Sobotka ze St. Louis (vlevo) v objetí s Vladimirem Tarasenkem
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Sancya

Sobotka skóroval v 25. minutě, tvrdou střelou pod horní tyč z levého kruhu zvýšil na 2:0. Vstřelil šestý gól v sezoně a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jaškin si v 49. minutě v sólovém nájezdu vychutnal krajana Petra Mrázka a čtvrtou brankou v ročníku zvýšil na 5:1.

Mrázek se do zápasu zapojil za stavu 0:4 od třetí třetiny a čelil více střelám než jeho brankářský kolega Jimmy Howard. Na něj za dvě třetiny šlo jen deset střel a čtyři z nich pustil za záda. Mrázek zlikvidoval deset z 12 pokusů St. Louis.

Sobotkova trefa na 2:0:

Jaškin překonal Mrázka z úniku:

NHL:

Detroit - St. Louis 1:6 (0:1, 0:3, 1:2) Branky: 48. Nilsen - 12. Schwartz, 25. Sobotka, 27. Upshall, 37. Bouwmeester, 49. Jaškin, 60. B. Schenn. Petr Mrázek odchytal za Detroit 20 minut, inkasoval 2 branky z 12 střel a úspěšnost zásahů měl 83,3 procenta. Střely na branku: 29:22. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Sobotka, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články