Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šustr se letos poprvé trefil, Tampa ale prohrála v Bostonu

Svůj první gól v sezoně vstřelil obránce Andrej Šustr, když za stavu 0:3 vrátil Tampě Bay naději v utkání na ledě Bostonu, za který si připsal asistenci David Pastrňák. Lightning ale nakonec stejně Bruins podlehli 2:3. Individuálně se dařilo i Dmitriji Jaškinovi a Vladimíru Sobotkovi, po jejich přihrávkách v závěru snižoval Kyle Brodziak za St. Louis rovněž na konečných 2:3 s Anaheimem.

Je nám líto, video expirovalo.
Šustr skóroval za Tampu, Pastrňák ale pomohl Bostonu k výhře

Vedení Bostonu zvýšili Riley Nash a Torey Krug na 3:0. "Vůbec jsme se v první třetině nepřiblížili jejich nasazení. Všude jsme byli o krok za nimi. To nás stálo zápas," řekl kouč Tampy Bay Jon Cooper. Jeho svěřenci vyslali v úvodních dvou třetinách jen dvanáct střel. Jiskru jejich hře dodal Šustrův gól, který v den 27. narozenin zaznamenal zároveň první bod v ročníku.

I aktuálnímu dění v NHL se věnoval nový Hokej fokus podcast

St. Louis prohrávalo už ve 24. minutě 0:3, když se dvakrát trefil Antoine Vermette a jednou Kevin Roy. Blues v prostřední části ubránilo čtyřminutové oslabení, které odpykával Sobotka za faul vysokou holí, a v závěru utkání spustilo stíhající jízdu. Tečovanou Jaškinovu střelu dorazil v 57. minutě Kyle Brodziak a stejný hráč po přihrávce Sobotky ještě snížil sedmnáct sekund před koncem.

St. Louis zůstalo v čele Západní konference, ale patří k nejhorším v lize ve hře v oslabení. V něm má úspěšnost jen 75 procent a v této herní situaci inkasovalo na začátku druhé třetiny dva góly. "Zápas jsme ztratili v oslabení. Musíme se na ně zaměřit," uvedl Broadziak, který je členem speciální formace týmu na oslabení.

Anaheim uspěl, přestože ho sužuje rozsáhlá marodka, na které je už tři týdny i Ondřej Kaše. "Asi jsme se koukali více na to, kdo jim chybí, místo toho, abychom se soustředili na vlastní hru. Věděli jsme, že budou chtít odčinit předchozí porážku (3:7 v Chicagu) a že na nás vyrukují s tvrdou hrou. Přesto jsme se jim v bojovnosti nevyrovnali," zlobil se kouč Blues Mike Yeo. Největší překážkou byl brankář John Gibson, který zneškodnil 37 střel.

Jakub Jeřábek pomohl Montrealu čtyřmi zblokovanými střelami k výhře 2:1 nad Ottawou. Český obránce, který v soutěži debutoval minulý týden, si vede slušně - ve čtyřech zápasech zaznamenal sedm hitů (srážek) a stejný počet zblokovaných střel. Plzeňský odchovanec má navíc v ceněné statistice +/- tři kladné body a v týmu Canadiens jich získal více jen Tomáš Plekanec.

Montreal se opět mohl spolehnout na gólmana Careyho Price, který po návratu po zranění vychytal ve všech třech utkáních výhru a zastavil 100 ze 102 střel. Kanadského brankáře překonal pouze v oslabení Mark Stone, ve druhé třetině ale otočili domácí skóre během dvou a půl minuty a přivodili Ottawě sedmou porážku za sebou.

"Měli jsme 41 hitů a 65 střeleckých pokusů. Kluci dřeli, nechali na ledě všechno. V posledních utkáních je to stále dokola. Hrajeme opravdu dobře, skóre je vyrovnané, ale nemáme štěstí na odrazy a také neproměňujeme šance, zatímco soupeři stačí málo. Ale věřím, že se to otočí," komentoval trenér Ottawy Guy Boucher neúspěšnou sérii.

Ve zbývajícím utkání středečního programu soutěže udolalo Colorado doma Winnipeg 3:2 v prodloužení. Avalanche dvakrát smazali jednobrankovou ztrátu a v čase 60:59 rozhodl Nathan MacKinnon. První hráč draftu 2013 tím korunoval vynikající listopad, ve kterém získal ve dvanácti zápasech dvacet bodů (5+15).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články