Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Calgary tvrdě narazilo, dostalo krutý příděl v Detroitu. Pavelec střídal Lundqvista

Výbornou fazonu Calgary rázně utnul Detroit. Red Wings předvedli parádní střelecké představení a Flames rozcupovali 8:2. Byli u toho i Jaromír Jágr a Michael Frolík, kteří si shodně nepřipsali ani bod. Ondřej Pavelec zase v utkání New Yorku Rangers s Chicagem v 46. minutě střídal Henrika Lundqvista, přesto inkasoval ještě jednou a jeho tým prohrál s Blackhawks 3:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Detroit sestřelil Calgary s Jágrem i Frolíkem

Calgary, které zvítězilo v pěti ze šesti předchozích utkání, nastoupilo na ledě soupeře poprvé od 25. října a čeká jej dvanáctidenní venkovní šňůra, nejdelší jakou v sezoně mají. Během ní se kanadský klub střetne s šesti týmy a Frolík si před startem série pochvaloval, že jde o příjemnou změnu a nabourání stereotypu, které vítá.

"Máme v plánu několik akcí, které stmelují kolektiv. Zajdeme na týmovou večeři, podíváme se na zápas Dallas Cowboys. Tohle je také důležité, protože to nabourá rutinu. Navíc v této sezoně hrajeme i venku docela dobře," řekl před utkáním Frolík, který si v zápase připsal stejně jako Jágr jeden záporný bod ve statistice +/-.

Calgary už po první třetině prohrávalo 1:4 a nedařila se mu ani hra v oslabení, v nichž inkasovalo polovinu ze všech branek. K hlavním strůjcům výhry Detroitu patřili se shodnou bilancí dvou gólů a asistence Andreas Athanasiou a Anthony Mantha, který utkání nedohrál. V 55. minutě se při hromadné mele pustil do bitky s Travisem Hamonicem a byl vyloučen do konce zápasu.

"Před třetí třetinou jsem vtipkoval s Ferlandem, že bychom se oba mohli pokusit o Gordieho hattrick (gól, asistence, bitka). Ale ve skutečnosti jsem pomýšlel na klasický hattrick, ne tenhle," řekl Mantha. Strkanici rozpoutal Matthew Tkachuk. Útočník Calgary jemně plácl přes lýtko Lukea Witkowského, který byl už mezi střídačkami na odchodu do kabin po rvačce s Brettem Kulakem. Rozhodčí rozdali v utkání 141 trestných minut.

Calgary utrpělo nejtěžší porážku v sezoně a trenér Glen Gulutzan neskrýval rozčarování. "Vůbec jsme nebyli na zápas připraveni. Nebyli jsme důrazní, což je u gólů evidentní. Nebojovali jsme, ztrapnili nás. Nakopali nám zadky," řekl kouč. V sestavě Detroitu scházel kvůli potížím s třísly Martin Frk. Petr Mrázek, který chytal před pár dny zápas v Calgary, zůstal mezi náhradníky.

Naopak Pavelec se dostal nečekaně do hry, když Lundqvist za New York Rangers inkasoval čtyřikrát v rozmezí 40. až 46. minuty a Chicago tím otočilo stav z 0:1 na 4:1. Rangers poté dvěma zásahy utkání zdramatizovali, ale více jim nepovolil hrdina zápasu Anisimov. Ruský útočník zkompletoval hattrick v 57. minutě, když zblízka usměrnil nechytatelně přihrávku Nicka Schmaltze za záda Pavelce.

"Když hrajete proti svému bývalému týmu, dřete dvakrát tak více, abyste dal gól. A skóroval jsem hned třikrát, takže jsem spokojený," uvedl Anisimov, který za newyorský klub odehrál 244 utkání. Šestý gól přidali domácí při hře bez brankáře a Rangers přišli o sérii šesti výher.

Návrat Davida Krejčího do sestavy Bostonu se blíží. Český centr, který nehrál jedenáct zápasů kvůli problémům se zády, začal s tréninkem bez omezení. Pro Bruins, které sužuje velká marodka, je dobrou zprávou, že by mohl brzy nastoupit, protože výsledkově strádají a ve středu prohráli v Anaheimu 2:4.

Výsledky NHL

Detroit - Calgary 8:2 (4:1, 2:1, 2:0) Branky: 6. a 57. Athanasiou, 16. a 25. Mantha, 8. Nyquist, 18. Larkin, 40. Abdelkader, 57. Glendening - 9. Ferland, 33. J. Gaudreau. Střely na branku: 27:28. Diváci: 19 515. Hvězdy zápasu: 1. Mantha, 2. Larkin, 3. Athanasiou (všichni Detroit).

Chicago - NY Rangers 6:3 (0:1, 1:0, 5:2) Branky: 42., 46. a 57. Anisimov, 40. DeBrincat, 42. Hayden, 59. J. Toews - 10. Zibanejad, 48. K. Hayes, 52. Rick Nash. Střely na branku: 43:28. Ondřej Pavelec (NY Rangers) odchytal 13:15 minuty, inkasoval jeden gól z osmi střel a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Diváci: 21 528. Hvězdy zápasu: 1. Anisimov, 2. Schmaltz, 3. DeBrincat (všichni Chicago).

Anaheim - Boston 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) Branky: 14. K. Roy, 35. Manson, 40. N. Ritchie, 43. D. Grant - 29. Heinen, 60. Acciari. Střely na branku: 27:41. Diváci: 15 089. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Wagner, 3. Vermette (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články