Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kaše se trefil pohotově z otočky, ostrými pálil i Vrána

Hokejisté Calgary Flames porazili doma Washington 2:1. Jediný gól hostů obstaral útočník Jakub Vrána. Jaromír Jágr sice ještě nehrál, ale jeho start se blíží. Střelecky se prosadil i Ondřej Kaše z Anaheimu a pomohl k vítězství Ducks na ledě Caroliny 4:3 po samostatných nájezdech. Kapitán Winnipegu Blake Wheeler vstřelil hattrick během čtyř minut a dvaceti vteřin a výrazně pomohl k vysoké výhře Jets nad Pittsburghem 7:1.

Ondřej Kaše se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Calgary - Washington 2:1

Vrána v 45. minutě střelou z levého kruhu srovnal stav a prosadil se potřetí v sezoně. O výhře Flames rozhodl v 50. minutě Sean Monahan, jemuž naservíroval puk před odkrytou branku krásným pasem Johnny Gaudreau, který asistoval i u prvního gólu Calgary.

"To je Johny. Má šikovné ruce a rychlé nohy. Čte hru lépe než kdokoli jiný. Když se uvolníte, obvykle najdete puk. Znovu se to dneska prokázalo," pochválil kolegu z útoku Monahan. "Každá výhra přináší dobrý pocit, ale obzvlášť tu dnešní na domácím kluzišti jsme potřebovali ze všeho nejvíc," dodal třiadvacetiletý Kanaďan. 

Jágr, jehož trápily problémy ve spodní části těla, už začal s týmem Calgary trénovat a podle trenéra Glena Gulutzana by měl brzy naskočit do sestavy.

Carolina - Anaheim 3:4 po samostatných nájezdech 

Kaše při čtvrté trefě v sezoně prokázal svoji obratnost a šikovnost. Útočník Ducks převzal v pravém kruhu pro vhazování přihrávku zády k brance, okamžitě se otočil a pohotovou střelou překonal Scotta Darlinga. Utkání dospělo až do nájezdů, ve kterých rozhodl Corey Perry.

Debut v brance Anaheimu si odbyl sedmatřicetiletý veterán Ryan Miller, který prvních devět zápasů vynechal kvůli poraněnému zápěstí. "Byl jsem šťastný už jenom proto, že jsem nastoupil. Byl jsme nervózní a dychtivý celý měsíc, abych se konečně připojil k týmu a začal mu pomáhat. Dneska jsem dostal šanci a moc jsem chtěl uspět," řekl Miller, jenž pochytal 34 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. 

Pěkný Kašeho gól:

Winnipeg - Pittsburgh 7:1

Pittsburgh utrpěl už třetí debakl v sezoně. Stejně jako ve Winnipegu prohrál 1:7 i před osmi dny na ledě Tampy Bay a předtím ve druhém utkání v sezoně vítěz Stanleyova poháru z posledních dvou let prohrál v Chicagu dokonce 1:10. Jets o své výhře rozhodli v první třetině, kdy v rozmezí 34 sekund skórovali třikrát. Celkově úvodní část vyhráli 5:0. Wheeler zaznamenal všechny tři trefy také v první dvacetiminutovce.

"Poslední tři zápasy (v Pittsburghu a Columbusu prohrál Winnipeg 1:2 v prodloužení) byly opravdu dobré. V obou zápasech proti těmto mužstvům, která v tomto roce patří k těm lepším, jsme měli plné právo uspět. Podle mě je to pokrok. Poslední týden se hodně povedl," řekl Wheeler, jenž k hattricku přidal také asistenci. Lídr Jets překonal předchozí klubový zápis Ilji Kovalčuka, který v únoru 2009 proti Anaheimu (8:4) potřeboval na hattrick 6 minut a 51 sekund. Tehdy ještě klub působil v Atlantě.

Na straně Pittsburghu panovala nespokojenost. "Je to zklamání. Bavíme se o tom, jak dělat věci správně, jak držet puk, jak si pokrývat hráče, a pak vyjedeme na led a předvádíme opak. Několikrát jsme ztratili puk, nabídli jim skvělé šance a oni je proměnili. Je těžké vyhrát, když hrajete takhle," zlobil se trenér Penguins Mike Sullivan.

Kapitán Sidney Crosby vidí příčinu neúspěchů v nepovedených začátcích zápasů. "Brzy si necháme dát branku, na čemž soupeři staví. Neprohráváme po první třetině o branku, ale hned o několik, v tomto případě o pět. Už jsme to párkrát zažili, musíme najít způsob, jak to napravit," prohlásil Crosby.

Výsledky NHL

Carolina - Anaheim 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 20. Skinner, 34. Jordan Staal, 39. Faulk - 11. O. Kaše, 18. D. Grant, 56. Silfverberg, rozhodující sam. nájezd Perry. Střely na branku: 37:25. Diváci: 10 108. Hvězdy zápasu: 1. Silfverberg (Anaheim), 2. J. Williams (Carolina), 3. R. Miller (Anaheim).

Calgary - Washington 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 23. Ferland, 50. Monahan - 45. J. Vrána. Střely na branku: 38:31. Diváci: 18 327. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau, 2. Kulak, 3. M. Smith (všichni Calgary).

Winnipeg - Pittsburgh 7:1 (5:0, 0:1, 2:0)

Branky: 14., 18. a 19. Wheeler, 2. Copp, 19. Armia, 51. Scheifele, 53. B. Lemieux - 38. Malkin. Střely na branku: 24:32. Diváci: 15 321. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler, 2. Scheifele, 3. Hellebuyck (všichni Winnipeg).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články