Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sobotka a Frolík bodovali, vzájemný souboj opanovalo St. Louis

Vladimír Sobotka pomohl jednou asistencí k výhře St. Louis nad Calgary 5:2. V dresu poražených, kterým podruhé za sebou chyběl zraněný Jaromír Jágr, si jednu nahrávku připsal Michael Frolík. Columbus po dvou prohrách zabral a porazil doma Buffalo jednoznačně 5:1.

Vladimír Sobotka
zdroj: Reuters/USA Today Sports

St. Louis - Calgary 5:2

Třicetiletý Sobotka se v 18. minutě podílel na vyrovnávací trefě Alexandera Steena na 1:1 a ze zápasu si odnesl tři kladné body v bilanci plus/minus. Hlavním strůjcem vítězství Blues se stal Steen, který si díky brance a třem asistencím vysloužil ocenění pro první hvězdu večera.

St. Louis bodovalo ve čtvrtém duelu po sobě a doma uspělo i potřetí v sezoně. "Myslím si, že jsme trochu zjednodušili hru. Hráli jsme přímočařeji a byli jsme o krok rychlejší než v předchozích utkáních," prohlásil Steen, jenž kvůli zlomené ruce vynechal prvních šest duelů.

Flames dvakrát inkasovali z přesilových her podobně jako v předcházejícím souboji s Nashvillem, který porazili 3:2 po samostatných nájezdech.

"Pokud budete prohrávat kvůli speciálním formacím, dostanete se do nepříjemné pozice. Podruhé za sebou jsme si ze tří oslabení nechali dát dvě branky. Když hrajete dva dny po sobě, musí být vaše oslabení lepší. To naše ani zdaleka nevypadá tak, jak by mělo. Musíme se v téhle oblasti zlepšit, protože jsme se kvůli tomu dostali do problému, z něhož jsme se nevymotali," řekl trenér Calgary Glen Gulutzan.

Columbus - Buffalo 5:1

Pod triumf Columbusu se výrazně podepsal brankář Sergej Bobrovskij, který pochytal 34 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Proti Buffalu se o pět branek Blue Jackets postaralo pět různých střelců. Chyběl ovšem centr Lukáš Sedlák z důvodu zranění kotníku z pondělního tréninku - mimo hru bude šest týdnů.

Columbusu se už počtvrté povedlo nastřílet v jednom zápase pět branek. "Je to o spádu. Kluci to cítí. Když ostatní řady vidí, jak se jim daří, chtějí se přidat. Dneska jste toho byli svědky. Každá lajna se prosadila," vysvětlil kapitán ohijského celku Nick Foligno, jenž skóroval také. Domácí rozhodli o dvou bodech ve svůj prospěch na konci druhé třetiny, kdy v rozmezí 179 vteřin vsítili tři branky a odskočili do vedení 4:0.

NHL:

St. Louis - Calgary 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky: 18. Steen (Sobotka), 25. Schwartz, 27. Pietrangelo, 57. P. Stastny, 60. Edmundson - 4. a 34. Backlund (na druhou Frolík). Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.227. Hvězdy zápasu: 1. Steen, 2. Pietrangelo (oba St. Louis), 3. Tkachuk (Calgary).

Columbus - Buffalo 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky: 13. O. Bjorkstrand, 36. S. Jones, 38. N. Foligno, 39. Calvert, 60. J. Anderson - 58. Griffith. Střely na branku: 38:35. Diváci: 14.383. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. S. Jones, 3. N. Foligno (všichni Columbus).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články