Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Polák si při obnovené premiéře za Toronto připsal bod, asistoval i Hertl

Roman Polák, který teprve v neděli podepsal s Maple Leafs novou smlouvu a ukázal se letos poprvé na ledě, přispěl asistencí k výhře Toronta nad Los Angeles. Maple Leafs pomohl otevřít skóre zápasu, Toronto nakonec zvítězilo 3:2 a se 14 body je momentálně druhým nejlepším týmem NHL. To San Jose se daří o poznání hůř, přesto Sharks dokázali vybojovat přesvědčivou výhru na ledě New Yorku Rangers 4:1 a asistencí se na tom podílel i Tomáš Hertl.

Jednatřicetiletý Polák podepsal s Maple Leafs jako nechráněný volný hráč v neděli smlouvu za 1,1 milionu dolarů a ve svém prvním vystoupení v ročníku bodoval už v šesté minutě. Útočník Mitchell Marner objel branku Kings, přihrál Polákovi za pravý kruh a jeho tvrdou střelu z první usměrnil do branky Matt Martin. Přišel sice do kontaktu s brankářem Jonathanem Quickem, ale podle rozhodčích k porušení pravidel nedošlo.

Vítězný zásah zaznamenal v 43. minutě Patrick Marleau, díky jehož čtvrté brance v sezoně Maple Leafs odskočili do dvoubrankového vedení. Kings už dokázali pouze snížit. "Je důležité zvítězit. Když hrajete špatně jako při sobotní prohře 3:6 proti Ottawě - a nic to neubírá na jejích schopnostech, nehráli jsme dobře - chcete odpovědět," prohlásil trenér Toronta Mike Babcock.

Hertl se přihrávkou podílel na premiérové a zároveň vítězné trefě švédského útočníka Tima Heeda z 13. minuty, jenž střelou z úhlu překonal svého krajana v brance New Yorku Henrika Lundqvista. Odchovanec Slavie Hertl si v osmi zápasech připsal pět bodů (2+3). Rangers po osmé prohře z deseti utkání patří předposlední místo ve Východní konferenci.

"Je to mnohem těžší, když se dostaneme do pozice, ve které musíme dohánět zápas. Snažíme se na led vyjet připravení, a pak nic nepředvedeme. Oni vystřelí, puk se odrazí od našeho hráče a skončí v brance. Poté už to jde z kopce. Kdybychom z šesti zápasů vyhráli pět, bylo by to trochu jiné. Teď se potřebujeme cítit dobře, ale když musíme dotahovat, není to jednoduché," řekl Lundqvist.

Domácí nedokázali využít ani jednu z šesti přesilovek, které jim Sharks nabídli. "Nemůžete přijet do Madison Square Garden, šestkrát nebo sedmkrát se nechat vyloučit a očekávat, že uspějete. Dneska nás naštěstí podržel brankář a ubránili jsme všechna oslabení. Měli jsme štěstí," řekl trenér San Jose Peter DeBoer.

Gólman San Jose Martin Jones zneškodnil 33 střel a byl vyhlášen první hvězdou večera. Sharks zvítězili ve třetím z uplynulých čtyř duelů.

Výsledky NHL

New York Rangers - San Jose 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) Branky: 45. Zibanejad - 2. Couture, 13. Heed (Hertl), 40. Donskoi, 43. M. Karlsson. Střely na branku: 34:24. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. M. Jones, 2. Couture, 3. M. Karlsson (všichni San Jose).

Toronto - Los Angeles 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Branky: 6. M. Martin (Polák), 35. Bozak, 43. Marleau - 36. A. Kempe, 53. Lewis. Střely na branku: 34:38. Diváci: 19 235. Hvězdy zápasu: 1. Marner, 2. Andersen (oba Toronto), 3. Lewis (Los Angeles).

Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články