Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pastrňák dal jediný gól Bostonu, na Vegas to nestačilo

Boston podlehl na ledě Vegas 1:3, gól Davida Pastrňáka v poslední minutě už nic důležitého nezměnil. Havířovský rodák skóroval potřetí v sezoně a společně s Martinem Frkem z Detroitu je nejlepším českým kanonýrem v soutěži.

Skrumáž v utkání Vegas - Boston
zdroj: ČTK/AP

Vegas - Boston 3:1

Vegas si vypracovalo klíčový náskok v závěru druhé třetiny, v níž zlomili Alex Tuch a Vadim Šipačov svými premiérovými zásahy v NHL bezbrankový stav. Pastrňák vykřesal gólem při power play naději, když si jeho nahození zpoza branky srazil bruslí do vlastní sítě William Karlsson. Vzápětí ale zpečetil výhru Golden Knights Oscar Lindberg.

Pastrňák trefou třicet sekund před koncem třetí třetiny připravil o čisté konto svého bývalého parťáka Malcolma Subbana, kterého Vegas získalo začátkem října z listiny volných hráčů. Třiadvacetiletý gólman byl Bostonem draftovaný v prvním kole v roce 2012 a odchytal za Bruins jen dvě utkání.

"Moc jsme mu to ale neztížili," reagoval kouč Bostonu Bruce Cassidy. "Víme, že je dobrý a že první střely zpravidla chytne, proto jsme chtěli na něho vytvořit tlak a dostat ho z komfortní zóny. Ale to se nám nedařilo. Neměli jsme moc šancí a střel, ze kterých bychom se dostali k dorážkám," mrzelo trenéra, jehož svěřenci vyslali za celý zápas 22 střel.

Jak Pastrňák skóroval zpoza branky:

Gólman Vegas, mladší sourozenec jednoho z nejlepších obránců ligy P. K. Subbana, chytal v dresu nováčka soutěže poprvé. Brankářská jednička Marc-Andre Fleury si totiž z minulého utkání odnesl otřes mozku. "Radil mi, ať si zápas užiju a ať se soustředím na svou hru," prozradil Subban. "Cítím se skvěle. Mám v Bostonu spoustu přátel, pracoval jsem tam se spoustou skvělých hráčů a úžasným realizačním týmem. Jsem šťastný, že jsem si nad nimi připsal výhru," dodal.

Anaheim - Buffalo 1:3

Buffalo uspělo v Anaheimu 3:1 a v šestém utkání sezony poprvé naplno bodovalo. Sabres nesrazil inkasovaný gól na 1:1 při vlastní přesilové hře a v poslední minutě druhé třetiny jim vedení vrátil Benoit Pouliot. Skóre uzavřel v závěrečné hře bez brankáře Johan Larsson. "Je to samozřejmě krásný pocit. Musím před všemi kluky v kabině smeknout pomyslný klobouk," reagoval Phil Housley, který si připsal první výhru v roli kouče NHL.

Los Angeles - NY Islanders 3:2

Hokejisté Los Angeles udolali doma New York Islanders 3:2 zásluhou dvou gólů obránců. Poté, kdy hosté v polovině utkání vyrovnali na 1:1, udeřili beci Jake Muzzin a v oslabení Drew Doughty.

Výsledky NHL

Vegas - Boston 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky: 35. Tuch, 38. Šipačov, 60. Lindberg - 60. Pastrňák. Střely na branku: 26:22. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: 1. Tuch, 2. Subban, 3. Šipačov (všichni Vegas).

Anaheim - Buffalo 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 36. Wagner - 2. Bailey, 40. Pouliot, 60. Larsson. Střely na branku: 26:31. Diváci: 15 821. Hvězdy zápasu: 1. Eichel (Buffalo), 2. Wagner (Anaheim), 3. Johnson (Buffalo).

Los Angeles - NY Islanders 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky: 13. Kopitar, 32. Muzzin, 46. Doughty - 29. Bailey, 55. Cizikas. Střely na branku: 27:25. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Doughty, 2. Kopitar (oba Los Angeles), 3. Barzal (NY Islanders).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články