Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Jágrova mise v NHL nekončí, český veterán podepsal smlouvu s Calgary

Kam půjde Jaromír Jágr? Velká otázka posledních týdnů konečně našla svou odpověď. Legendární útočník podepsal podle serveru sportsnet.ca roční smlouvu s Calgary, kde se setká s dalším Čechem Michaelem Frolíkem. Jágr by měl dostávat plat ve výši jednoho milionu dolarů, kontrakt obsahuje i možné bonusy ve stejné výši. Flames budou pro pětačtyřicetiletého Jágra už devátým týmem v NHL, poprvé si však zahraje za kanadský klub.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaromír Jágr oblékne dres Calgary Flames

Ve hře o služby Jágra, který byl od 1. července nechráněným volným hráčem, byly podle sportsnet.ca tři kluby včetně St. Louis. Podle generálního manažera Blues Douga Armstronga ale český hokejista jejich nabídku odmítl a dál jednal pouze s Calgary.

S vedením celku z kanadské provincie Alberta se Jágr podle informací TSN nakonec domluvil na ročním kontraktu na 1 milion dolarů, stejnou částku si může vydělat na bonusech. Legendární osmašedesátka tak může zaútočit na rekord v počtu zápasů v základní části, k vyrovnání Gordieho Howea mu chybí 56 utkání.

Pro pětačtyřicetiletého Jágra bylo pokračování v NHL prioritou. Při čekání na vývoj jednání v NHL původně zvažoval, že nastoupí za prvoligové Kladno, které vlastní. Možnost jeho startu v sobotu proti Přerovu v pátek padla právě na přání zájemců z NHL.

V minulé sezoně nasbíral v 82 zápasech za Floridu 46 bodů za 16 branek a 30 asistencí. S Panthers mu skončila roční smlouva se základním příjmem čtyři miliony dolarů. Další 1,5 milionu dolarů si vydělal na bonusech.

V neděli se Jágr k aktuálnímu vývoji vyjádřil s nadsázkou na svém twitterovém účtu. Pod vzkaz: "Podívejte, právě jsem své kočce řekl, že je šance hrát v této sezoně NHL", umístil fotku kočky ležící mezi dvacetidolarovými bankovkami.

V NHL Jágr sehrál za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu 1711 zápasů a připsal si 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí. Ve 208 duelech play-off nasbíral dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru 201 bodů za 78 tref a 123 přihrávek.

Zdroj
ČTK, TSN, sportsnet.ca, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články