Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rittich dál bojuje o NHL, podepsal novou smlouvu s Calgary

Calgary - Brankář David Rittich bude dál bojovat o svou šanci v NHL. Čtyřiadvacetiletý hráč podepsal nový jednoletý kontrakt s Calgary. Právě v dresu Flames si jihlavský rodák v posledním utkání základní části minulého ročníku odbyl debut ve slavné lize. Nyní věří, že k odchytané třetině připojí i další starty.

David Rittich
zdroj: ČTK/AP

I proto chce v kanadském celku pokračovat, přestože klubem nabídnutá smlouva je dvoucestná. "S agentem jsme řešili i další možné varianty, ale rozhodli jsme se pokračovat v Calgary. Chci vytrvat a zabojovat o další starty v NHL. Jsem rád, že jsem v sezoně vedení klubu přesvědčil a dostal jsem možnost dalšího kontraktu," uvedl Rittich, který měl nabídky z KHL či ze Švýcarska.

Talentovaný gólman, jenž v extralize oblékal dres Mladé Boleslavi, během 20 minut v NHL jen jednou inkasoval. O svých kvalitách však přesvědčil především ve farmářské AHL. Ve 31 utkáních základní části obdržel v průměru 2,27 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 92,4 procenta. V play-off měl ve čtyřech utkáních bilanci 2,88 inkasovaného gólu a úspěšnost 91,7 procenta.

V současnosti se Rittich již připravuje na tradiční předsezonní kemp a tvrdě na sobě pracuje. "Kromě týdenního volna jsem neustále v tréninku. Čas trávím doma v Jihlavě, posilovnu kombinuji s přípravou na ledě. Chci být na novou sezonu stoprocentně připraven. S minulým ročníkem jsem mohl být spokojený, ale to mi nestačí. Chci se zlepšovat, posunout se výš a nastavenou laťku ještě překonat," prohlásil odhodlaně Rittich.

Motivací je pro něho šance stát se trvaleji součástí NHL. "O NHL sní každý kluk, který kdy obuje brusle a vezme hokejku. Právě s tímto cílem jsem loni podepisoval první kontrakt. A možnost ochutnat soutěž naživo moji touhu ještě posílila. V přípravě a celé následující sezoně udělám maximum pro to, abych možnost startu v NHL dostal znovu," doplnil Rittich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články