Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arizona je bez kouče, Tippett odchází po osmi letech

Glendale (USA) - U hokejistů Arizony skončil trenér Dave Tippett. Tým vedl osm let, během nichž získal v roce 2010 Cenu Jacka Adamse pro nejlepšího kouče NHL. Pětapadesátiletý bývalý bek přitom v roce 2015 podepsal pětiletý kontrakt a byl zároveň jmenován výkonným viceprezidentem hokejových operací.

Radim Vrbata (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Arizony ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Matt Kartozian

Tippett provedl klub těžkým čtyřletým obdobím v letech 2009 až 2013, kdy byl po vyhlášení bankrotu bez majitele, řídila ho NHL a měl omezené finanční možnosti. Přesto se mu v play-off 2012 podařilo postoupit až do finále Západní konference, v němž Coyotes podlehli pozdějšímu vítězi Stanley Cupu Los Angeles. Od té doby jim ale brány vyřazovacích bojů zůstaly uzavřeny.

Podle všeho měl Tippett neshody s Andrewem Barrowayem, jenž se tento měsíc stal jediným vlastníkem poté, co odkoupil minoritní podíly od dalších spolumajitelů. Od té doby také učinil několik kroků k razantní přestavbě týmu. "Shodli jsme se po několika diskuzích na tom, že bude nejlepší, když půjdu zase dál," uvedl Tippett v prohlášení.

Kromě jiného posvětil výměnu brankářské jedničky Mikea Smitha do Calgary. A útočníku Shaneu Doanovi, jenž v klubu začínal v sezoně 1995/96 ještě před stěhováním z Winnipegu a posledních 12 let nosil kapitánské "céčko", řekl, že s ním dále nepočítá a nenabídne mu novou smlouvu.

"Tip je muž s velkým charakterem a jsme vděční, jak nás vedl. V zásadě se ale liší naše filozofie, jak postavit tým. Proto jsme se domluvili, že bude v nejlepším zájmu všech změna trenéra, aby se klub posunul kupředu," uvedl Barroway.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články