Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kašeho gólová radost netrvala dlouho, do finále Stanley Cupu jde Nashville

Nashville (USA) - Hokejisté Nashvillu jsou poprvé v devatenáctileté historii klubu ve finále Stanley Cupu. V semifinálové sérii vyřadili Anaheim 4:2 na zápasy, v posledním utkání zvítězili 6:3. Hrdinou zápasu se stal útočník Colton Sissons, který vstřelil tři góly, včetně vítězného na 4:3. V dresu poražených jednou skóroval český mladík Ondřej Kaše.

Radost hráčů Nashvillu
zdroj: Reuters/USA Today Sports

"Je to úžasný pocit. Ani ve snu by mě nenapadlo, že dám hattrick v rozhodujícím zápase konferenčního finále," radoval se po utkání Sissons, jenž dosud ve vyřazovacích bojích skóroval dvakrát. "Poslechněte si ty fanoušky. Jsou fantastičtí. A my máme vynikající tým. Věříme si. V tom to všechno vězí," doplnil třiadvacetiletý kanadský nováček, který obsadil místo v elitní útočné formaci místo Ryana Johansena.

Rinneho představení

Predators, kteří předtím vyřadili nejlepší tým Západní konference Chicago a následně St. Louis, potřebovali k vítězství jen 18 střel. V první a druhé třetině vystřelili vždy pouze čtyřikrát, naopak Ducks na druhé straně zasypali Pekku Rinneho 41 ranami. Finský gólman ale podal jeden ze svých nejlepších výkonů v sezoně a připsal si 38 zákroků.

Domácí získali v první třetině uklidňující vedení 2:0. Ve 25. minutě snížil Kaše svou druhou trefou v play-off, po třech minutách třetího dějství ale vrátil Nashvillu dvoubrankový náskok druhým gólem v utkání Sissons. Hosté se však ještě nevzdali, o dvě minuty později snížil Chris Wagner a ve 49. minutě vyrovnal obránce Cam Fowler.

Podívejte se na Kašeho gól:

Rozhodující moment přišel šest minut před třetí sirénou, kdy Sissons trefou z voleje z levého kruhu pro vhazování překonal Jonathana Berniera, dokonal hattrick a poslal domácí do vedení 4:3. O zbylé dva góly se postarali při power play do prázdné branky Filip Forsberg a Austin Watson, jenž ve druhé minutě otevřel skóre utkání.

"Když se podívám na to, jak utkání vypadalo a jak všichni makali, vůbec nemusím zpochybňovat nasazení našeho mužstva. Ano, mohli jsme být v některých věcech lepší, ale hráči do toho dali všechno," řekl trenér Anaheimu Randy Carlyle. "Bojovali jsme od úvodního vhazování až do té doby, než dali šestý gól do prázdné branky," dodal Carlyle.

Jeho protějšek Peter Laviolette je teprve čtvrtým trenérem v dějinách NHL, který dovedl do finále tři různé týmy. V roce 2010 stál na střídačce Philadelphie, která v rozhodující sérii podlehla 2:4 Chicagu, o čtyři roky dříve pozvedl Stanley Cup jako kouč Caroliny.

Ve finále, které začne v pondělí 29. května, se Nashville utká s vítězem série mezi obhájcem triumfu Pittsburghem a Ottawou. Penguins vedou 3:2 na zápasy a mohou vybojovat postup už dnes.

Nashville - Anaheim 6:3 (2:0, 0:1, 4:2)

Branky: 9., 44. a 55. Sissons, 2. a 59. Watson, 58. Forsberg - 25. Kaše, 46. Wagner, 49. Fowler. Střely na branku: 18:41. Diváci: 17.352. Hvězdy zápasu: 1. Sissons, 2. Watson, 3. Aberg (všichni Nashville). Konečný stav série: 4:2.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články