Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Parádní akce Ovečkina vystihuje aktuální pohodu Washingtonu, který vládne NHL

Vypadalo to na klasickou gólovou akci Washingtonu po ose Bäckström–Ovečkin. Švédský dvorní nahrávač vybídl v zápase proti Philadelphii při rychlém brejku ruského kanonýra, který už měl napřaženo na další pověstnou dělovku. Kapitán Capitals ale všechny zúčastněné včetně brankáře Masona překvapil nádhernou přihrávkou na úplně volného Niskanena, který zakončil pohlednou kombinaci do prázdné branky. Právě tato akce perfektně vystihuje aktuální sebevědomí týmu, který se díky sérii devíti výher v řadě vyšplhal na první místo pořadí NHL.

Alexandr Ovečkin slaví s Washingtonem branku
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Po zápase mezi Washingtonem a Philadelphií se mohli domácí "Caps" dostat na první místo aktuálního pořadí NHL. Ve hře bylo také prodloužení vítězné série, která čítala osm zářezů. Hráči z hlavního města USA začali naplňovat přání svých fanoušků v polovině hrací doby, kdy skóre otevřel Andre Burakovsky. Ve třetí třetině přidal druhý gól Justin Williams a chvíli poté nastala nejhezčí akce utkání.

Do rychlého brejku vyrazila hvězdná domácí dvojice Nicklas Bäckström a Alexandr Ovečkin. Prvně jmenovaný má v popisu práce vybízet svými přihrávkami elitního střelce a kapitána týmu, a tak předpokládaný pas na "Oviho" v situaci dva na jednoho zřejmě nikoho nemohl překvapit. Napřažený kanonýr, který nedávno oslavil 1000. bod v NHL, však signalizující střelu proměnil v geniální příhru na najíždějícího spoluhráče Matta Niskanena, který poslal puk do prázdné branky.

"Neočekával jsem to, ale přihrál mi přímo na hokejku. Byl to jeden z mých nejsnadnějších gólů, které jsem vstřelil," řekl Niskanen k Ovečkinově přihrávce.

Ovečkinova akce na jeden dotek:

Brankář Philadelphie Steve Mason byl v tu chvíli bez šance a po přemístění k pravé tyči jen marně sledoval obrat hry zpět před svou branku. Další dvě trefy ještě pojistily výsledek na jasné vítězství Washingtonu 5:0, a domácí tak mohli přidat devátý korálek na pomyslnou šňůrku. Díky povedenému období dokonce přeskočili nedávné lídry z Columbusu a pomalu pokukují po vyrovnání jejich série, která se zastavila na šestnácti výhrách v řadě.

Washington zatím přestřílel své oponenty v průběhu úspěšného období 40–11 a ve hře v rovnovážném počtu neinkasovali v šesti zápasech. Nabízí se tak otázka, jak dlouho vydrží hráčům Capitals aktuální forma.

"Popravdě, nestaráme se o to," řekl k nastalé situaci Bäckström. "Naším cílem je dostat se do play-off, a proto se snažíme vyhrát každý zápas. Nyní hrajeme dobrý hokej a snad v tom budeme pokračovat," dodal.

Sestřih utkání Washington - Philadelphia:

Týmovou pohodu dotvářejí také individuální příspěvky. Ještě před Ovečkinovým milníkem se jeho švédský asistent Bäckström dočkal mety 500 přihrávek v NHL, za což byl před duelem s Flyers oceněn zlatou hokejkou. Jedná se o vůbec prvního zástupce Capitals, který pokořil tuto hranici. Ze švédských hráčů v NHL to stihl rychleji jen legendární Peter Forsberg.

"Bylo to pěkné. Chtěl bych klubu poděkovat, ceremonie byla hezká. Jsem tu už desátou sezonu, celkem to rychle uteklo. Je skvělé být oceněn od klubu i fanoušků," doplnil Bäckström k ocenění.

Zda se série natáhne, nebo skončí před číslem deset, se ukáže už v Pittsburghu. Los však týmu okolo kapitána Ovečkina příliš nepřál. Washington zahájí v Pensylvánii venkovní trip tří utkání, po kterém si odskočí do domácí arény na duel s Carolinou. Pokud by šňůra trvala až sem, tak by o atakování rekordní série Columbusu musel Washington bojovat do konce ledna opět na hřištích soupeřů.

Zdroj
nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články