Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Montreal na ledě San Jose ne a ne zvítězit, Calgary udolalo Minnesotu

New York - Hokejisté San Jose porazili Montreal 2:1 a připsali si desáté vítězství nad Canadiens na domácím ledě v řadě. Canadians ne a ne protrhnout smůlu, od listopadu 1999 prohrál kanadský tým v Kalifornii osm zápasů v základní hrací době a dva po prodloužení či nájezdech. V druhém pátečním duelu Calgary udolalo Minnesotu 3:2 po nájezdech a poprvé v sezoně vyhrálo dva domácí zápasy za sebou.

San Jose - Montreal
zdroj: Reuters/USA Today Sports

San Jose - Montreal 2:1

Žraloci, stále bez zraněného Tomáše Hertla, vykročili k šesté výhře z posledních sedmi utkání dvěma góly v první třetině. V šesté minutě otevřel skóre v přesilové hře obránce Brent Burns, ve 20. minutě zvýšil na 2:0 Joe Pavelski.

Skvělý výkon podal v brance San Jose Martin Jones, jenž zneškodnil 31 z 32 střel a těsně tak předčil svůj protějšek Careyho Pricea, který zaznamenal 28 zákroků. O čisté konto přišel gólman Sharks až 77 sekund před koncem základní hrací doby, kdy za hosty snížil v přesilové hře znásobené hrou bez brankáře Artturi Lehkonen.

Jen 14 minut strávil na ledě v dresu Montrealu Tomáš Plekanec, což je nejméně od začátku sezony. Třikrát stihl vystřelit na branku, svého druhého gólu se ale nedočkal. Jediný střelecký zápis v probíhajícím ročníku zaznamenal před měsícem proti Philadelphii.

Calgary - Minnesota 3:2 po samostatných nájezdech

Flames v duelu s Minnesotou v první třetině otočili skóre z 0:1 na 2:1 dvěma góly v rozmezí 67 sekund. Při prvním byl na ledě Michael Frolík. Ve 48. minutě Wild vyrovnali, v penaltovém rozstřelu ale byli úspěšnější domácí, když proměnili oba nájezdy, zatímco hosté jen jeden ze tří.

Calgary tak navázalo na středeční výhru 3:0 nad Torontem. "Už jsme nutně potřebovali vyhrát dvakrát po sobě. Musíme si z toho vzít příklad a pokračovat v tomhle tempu," konstatoval útočník Sean Monahan, který byl autorem rozhodujícího nájezdu.

Minnesota naopak prohrála třetí utkání v řadě v rámci pětizápasového turné po hřištích soupeřů. Předtím podlehla 4:5 ve Vancouveru a 3:4 po nájezdech v St. Louis. "Musíme hrát lépe. Máme skvělý tým, ale jenom to nám výhry nezaručí," zdůraznil brankář Devan Dubnyk.

Výsledky NHL

San Jose - Montreal 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky: 6. Burns, 20. Pavelski - 59. Lehkkonen. Střely na branku: 30:32. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: 1. Jones (San Jose), 2. Price (Montreal), 3. J. Thornton (San Jose).

Calgary - Minnesota 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 13. Versteeg, 14. Backlund, rozhodující sam. nájezd Monahan - 4. Stewart, 48. M. Koivu. Střely na branku: 31:25. Diváci: 18 390. Hvězdy zápasu: 1. Backlund (Calgary), 2. M. Koivu (Minnesota), 3. Tkachuk (Calgary).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články