Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Palát si proti Philadelphii připsal dva body, Tampa Bay vyhrála počtvrté v řadě

New York – Ondřej Palát z Tampy Bay pomohl svou třetí brankou a pátou asistencí v sezoně k výhře Lightning 3:0 na ledě Philadelphie. Brankář Vasilevskij předvedl perfektní výkon a pochytal všech 32 střeleckých pokusů Flyers. Tým z Floridy je i bez zraněného kapitána Stamkose ve formě, na hřišti soupeřů vyhrál čtvrtý zápas v řadě.

Ondřej Palát (úplně vpravo) s hráči Tampy Bay
zdroj: Reuters autor: Robert Mayer

Tampu poslal do vedení v 15. minutě Tyler Johnson a ve 28. minutě její náskok zvýšil Palát. Český útočník si nabruslil mezi kruhy a střelou zápěstím překonal Stevea Masona v domácí brance. Na začátku třetí třetiny pětadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku dlouhým pasem od vlastní brankové čáry na útočnou modrou vyslal Jonathana Drouina, jenž stanovil konečné skóre.

Flyers přestříleli hosty výrazně 32:18, ale nedokázali překonat výborně chytajícího ruského brankáře Andreje Vasilevského, jenž byl vyhlášen největší hvězdou zápasu před Palátem. Neprosadil se ani elitní český útočník Philadelphie Jakub Voráček, jenž v předchozích deseti zápasech nasbíral čtyři góly a pět asistencí.

Palátův parádní gól zápěstím

Philadelphia - Tampa Bay 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky: 15. Johnson, 28. Palát, 45. Drouin (Palát). Střely na branku: 32:18. Diváci: 19 732. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Palát, 3. Hedman (všichni Tampa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články