Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nakládal se stěhuje na farmu, žádný tým NHL si ho nevybral

Raleigh (USA) - Vedení Caroliny poslalo českého hokejového obránce Jakuba Nakládala na farmu do Charlotte do nižší AHL. Hurricanes osmadvacetiletého Nakládala zařadili na listinu volných hráčů, odkud si jej jiný klub NHL nevybral.

Nakládal je už čtvrtým českým účastníkem zářijového Světového poháru v Torontu, který v novém ročníku NHL putoval na farmu. Předtím podobný osud potkal brankáře Ondřeje Pavelce ve Winnipegu, obránce Zbyňka Michálka v Arizoně a také jeho bratra, útočníka Milana Michálka v Torontu.

Nakládal podepsal s Hurricanes jako nechráněný volný hráč krátce před startem sezony roční jednocestnou smlouvu na 600 tisíc dolarů. V Carolině ale nedostával příležitost. V deseti ze 13 zápasů se nevešel do sestavy a zůstal jen na tribuně. Ve třech odehraných duelech v této sezoně nebodoval a má na kontě čtyři minusové body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

Naposledy nastoupil 8. listopadu při porážce na ledě New Jersey 2:3 po samostatných nájezdech. Bývalý hráč Pardubic, Ufy, Spartaku Moskva, Lva Praha a TPS Turku v minulé sezoně v NHL debutoval v dresu Calgary, s nímž uzavřel jako nedraftovaný volný hráč roční kontrakt.

Sehrál 27 zápasů s bilancí dvou branek a tří asistencí. V nižší soutěži AHL na farmě Flames ve Stocktonu si připsal bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012 v 35 duelech 14 bodů za dva góly a 12 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články