Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hráči NHL nebudou platit náklady za start na olympiádě, účast je nejistá

Pchjongčchang (Korea) - Hokejisté z NHL by chtěli startovat na příštích olympijských hrách v roce 2018 v korejském Pchjongčchangu, ale podle prohlášení zástupce hráčské asociace NHLPA Mathieua Schneidera nebudou hradit náklady spojené s pojištěním a cestováním. Schneider to uvedl při inspekční cestě přímo v dějišti budoucí zimní olympiády. Otázka startu hráčů z NHL na Hrách se tak nadále komplikuje.

Sidney Crosby v dresu Kanady na ZOH v Soči 2014
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Náklady na pojistky hráčů a jejich přesun ze Severní Ameriky šplhají k deseti milionům dolarů a Mezinárodní olympijský výbor (MOV) už je nechce finančně krýt tak jako na předchozích pěti olympiádách.

"Z pohledu MOV chápu, že už to nechtějí platit, aby hráči přijeli na olympijské hry. Ale zároveň se nedá očekávat, že hráči si budou chtít bezpodmínečně zaplatit účast na olympiádě," řekl Schneider.

"Určitě to není nic nepřekonatelného. Jsme optimisty, že to nakonec dobře dopadne. Hráči startují na olympiádě rádi. Proto jsme byli na posledních pěti olympiádách," uvedl vítěz Stanley Cupu s Montrealem z roku 1993.

Dalším palčivým bodem je přerušení základní části NHL kvůli bojům o olympijské medaile. Podle Schneidera by si hráči, kteří by se turnaje v Pchjongčchangu zúčastnili, sáhli fyzicky až na dno.

"Olympiáda je svou úrovní ještě o stupeň výše než to, co vídáme večer co večer v NHL, protože na turnaji jsou nejlepší hráči z celého světa. A když olympiáda skončí, bude hodně náročné se vrátit a naskočit zpět do soutěže v nejdůležitější fázi sezony před play-off," uvedl Schneider.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články