Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Frolík zaskočil Talbota, jeho trefa ale k výhře Calgary nestačila

New York - Michaelu Frolíkovi se start do nové sezony NHL skvěle vydařil, skóroval i ve druhém zápase. S Calgary však podlehl doma Edmontonu 3:5. Philadelphia postavila do brankoviště Michala Neuvirtha, který kryl na ledě Los Angeles 23 střel a dovedl tým k výhře 4:2. Jednou asistencí podpořil úspěch Flyers i Jakub Voráček.

Michael Frolík slaví gól
zdroj: Reuters

Calgary - Edmonton 3:5

Calgary vstoupilo po prohře 4:7 v Edmontonu do odvety nažhaveně a v úvodní třetině vyslalo na branku soupeře 24 střel. Po trefě Frolíka, který zaskočil Cama Talbota překvapivou střelou od pravého mantinelu na přední tyč, vedli domácí ve dvanácté minutě 2:1. Jenže Edmonton otočil skóre v přesilových hrách trefami Jordana Eberleho a Leona Draisatla.

Překvapivá Frolíkova trefa:

Čtvrtý gól přidal Mark Letestu dokonce v oslabení. Jyrki Jokipakka ještě vykřesal Calgary naději, kterou jim ale při hře bez brankáře vzal druhou trefou v zápase Draisatl. Hlavní hrdinou utkání byl opět kapitán Connor McDavid, jenž vstřelil gól, na dva přihrál a po dvou utkáních má na kontě už šest kanadských bodů.

"V minulých sezonách jsme nechytli začátek sezony a ztrátu jsme už nesmazali. Je povzbuzující, jak jsme začali. Takový start nám dodává sebevědomí," reagoval Draisaitl po dvojzápasu s Calgary, které Oilers přestříleli 12:7.

Los Angeles - Philadelphia 2:4

Philadelphie rozhodla o zisku dvou bodů v prostřední části, v níž v rozmezí 24. až 39. minuty zlomila čtyřmi zásahy bezbrankový stav. U třetího gólu asistoval Voráček, který získal v útočném pásmu u hrazení puk a rychlou akci zakončil svou druhou trefou v zápase Sean Couturier.

"Víme, že naše lajna může být velmi produktivní, a dnešní zápas je toho důkazem. Dobře jsme se doplňovali a vytvořili si hodně šancí," uvedl Couturier ke spolupráci s Voráčkem a nováčkem Travisem Konecnym.

Neuvirth držel nulu až do závěru druhé třetiny, kdy ho od modré propálil Doughty. Kings, kterým chybí zraněná brankářská jednička Jonathan Quick, pak snížili už jen jednou díky tečované střele Braydena McNabba.

"Druhá třetina byla hrozná. Jedna z nejhorších, jaké jsme jako tým za hodně dlouhou dobu sehráli. Bylo v ní moc ztrát, pouštěli jsme je do přečíslení," uvedl obránce Los Angeles Drew Doughty.

Podívejte se na sérii dvou zákroků Michala Neuvirtha:

Nashville - Chicago 3:2

Speciální formace zařídily také vítězství Nashvillu 3:2 nad Chicagem, když domácí vstřelili v početní výhodě všechny své branky. Ještě v úvodní třetině vyrovnali jednogólový náskok soupeře P. K. Subban a Roman Josi. Nerozhodný stav poté zlomil tečí Mike Fisher. V obraně poražených nastoupil opět Michal Kempný, který si během sedmnácti minut na ledě připsal dvě zblokované střely a dva hity.

V zápase byla velká pozornost upřena směrem k Subbanovi, jenž byl koncem června vyměněn z Montrealu. A svérázný obránce se v debutu uvedl skvěle - gólem, který oslavil jako kovboj s lasem. "Chtěl jsem hlavně rozpohybovat své nohy, hrát tvrdě a plnit vše, o co mě trenér žádal. Ale hrát ostrý zápas po půl roce nebylo jednoduché," uvedl Subban, který
opustil hrací plochu 10. března po tvrdém střetu na nosítkách a skončila mu tím sezona.

Hokej fokus podcast o startu NHL:

Výsledky NHL

Nashville - Chicago 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Branky: 8. Subban, 17. Josi, 37. Fisher - 3. Krüger, 10. Hjalmarsson. Střely na branku: 27:24. Diváci: 17 256. Hvězdy zápasu: 1. Johansen, 2. Josi, 3. Subban (všichni Nashville).

Calgary - Edmonton 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Branky: 2. Monahan, 12. Frolík, 53. Jokipakka - 42. a 59. Draisaitl, 8. McDavid, 26. Eberle, 47. Letestu. Střely na branku: 35:29. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: 1. McDavid (Edmonton), 2. Backlund (Calgary), 3. Eberle (Edmonton).

Los Angeles - Philadelphia 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)

Branky: 39. Doughty, 44. McNabb - 25. a 33. Couturier (na druhou Voráček), 24. Gordon, 39. Streit. Střely na branku: 25:30. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 92 procent. Diváci: 18 453. Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. Doughty (Los Angeles).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články