Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jaškin po úspěšné sezoně podepsal novou smlouvu se St. Louis

St. Louis (USA) - Hokejový útočník Dmitrij Jaškin podepsal novou dvouletou smlouvu se St. Louis, v jehož dresu má za sebou čtyři sezony v NHL. Třiadvacetiletý hráč, který figuruje v nominaci české reprezentace na Světový pohár, měl dosud garantovaný plat 775 tisíc dolarů.

Dmitrij Jaškin
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Sancya

"Být členem týmu, jako je St. Louis, je skvělé. Dostat se opět do finále konference je velká motivace a my se tam budeme chtít dostat i v dalších letech. Věřím, že se dostaneme i dále," řekl Jaškin. Hokejisté Blues se letos probojovali do semifinále Stanleyova poháru, v němž prohráli se San Jose.

Rodák z ruského Omsku, který je odchovancem Vsetína, odešel do zámoří v roce 2013 ze Slavie. Už v první sezoně, kterou strávil mezi juniory, odehrál dvě utkání za Blues. V dalších ročnících Jaškin, kterého St. Louis draftovalo ve 2. kole jako celkově 41. hráče, již působil mezi seniory a střídal hlavní tým s pobytem na farmě.

V NHL má na kontě 139 zápasů s bilancí 18 branek a 15 asistencí. Dalších dvanáct utkání, gól a dvě asistence přidal v play-off. V poslední sezoně už hrál stabilně v NHL, v nižší AHL odehrál jen tři duely.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články