Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hertl se blýskl dvěma góly, Pastrňák měl dvě asistence

New York - Útočník Tomáš Hertl přispěl v pondělním utkání NHL dvěma góly k výhře hokejistů San Jose 6:3 na ledě St. Louis a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Dvě asistence zaznamenal David Pastrňák, jeho Boston ale prohrál s Columbusem 4:6.

St. Louis - San Jose 3:6

Hertl byl autorem prvních dvou gólů v utkání. Nejprve v 5. minutě otevřel skóre po hbitém výpadu zpoza branky, v 11. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty pohotovou dorážkou v přesilové hře poté, co byl na pět minut a do konce utkání vyloučen za naražení na mantinel domácí útočník Ryan Reaves. Třináctým a čtrnáctým zásahem v sezoně Hertl navázal na trefu v minulém duelu proti Carolině.

Ve 13. minutě dostal Žraloky do tříbrankového vedení v přesilovce pět na tři Logan Couture, brankář domácích Brian Elliott se navíc zranil a předčasně střídal. Vedle tří inkasovaných gólů měl na kontě i dvanáct zákroků, hosté totiž přestříleli St. Louis v první třetině v poměru 17:7. Blues sice dokázali snížit na 2:3, jenže Sharks pak znovu utekli do vedení 5:2 a vítězství už si pohlídali.

"Měli jsme dobrý start do utkání, samozřejmě nám pomohla ta pětiminutová přesilová hra. Vždy se hraje lépe, když máte náskok, a my jsme s ním dnes naložili dobře," radoval se Joe Thornton, který stejně jako Hertl vstřelil dva góly a navíc ještě na další dva přihrál.

Žraloci vybojovali 21. výhru na hřišti soupeře, což je spolu s Washingtonem nejvíc v celé NHL. Zároveň si připsali čtrnácté vítězství z posledních dvaceti zápasů a v tabulce Pacifické divize už ztrácejí jen tři body na vedoucí Los Angeles.

Boston - Columbus 4:6

Boston v souboji s Columbusem od začátku zápasu dotahoval ztrátu, když prohrával 0:1, 1:2, 2:4, 3:5 a vždy se přiblížil pouze na rozdíl jediného gólu. Tři minuty před koncem třetí třetiny odvolali Bruins brankáře a po přihrávkách Pastrňáka a Davida Krejčího snížil na 4:5 Loui Eriksson, o 42 sekund později ale v pokračující power play zpečetil výhru Blue Jackets trefou do prázdné branky obránce Dalton Prout.

Hráči Columbusu vyhráli pátý z posledních sedmi zápasů na cizím kluzišti. Soupeře přestříleli 35:30 a navíc hned čtyřikrát trefili tyčku. K úspěchu si pomohli v přesilových hrách, když proměnili dvě ze tří, a zároveň ubránili obě oslabení. "Říkali jsme si, že musíme začít vyhrávat souboje speciálních formací. Dnes jsme odvedli dobrou práci v oslabení a myslím, že i při hře pět na pět jsme podali solidní výkon," pochválil mužstvo trenér John Tortorella.

Jeho protějšek Claude Julien byl zklamaný, po čtyřech výhrách v rámci šestizápasového tripu po hřištích soupeřů si totiž Bruins připsali druhou porážku na domácím ledě v řadě. "Dnes jsme selhali v obranné činnosti. Když dostanete pět gólů, znamená to, že jste ve vlastním pásmu neodvedli dobrou práci. Musíme se zlepšit."

Montreal - Nashville 1:2 SN

Tomáš Plekanec si připsal asistenci u jediného gólu Montrealu, který podlehl 1:2 po nájezdech Nashvillu. Obě branky padly v první třetině, o výhře hostů rozhodl ve třetí sérii rozstřelu Craig Smith, který byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech. Predators v nich uspěli poprvé od 20. října.

Nashville bodoval pošesté za sebou a zároveň v osmi venkovních utkáních v řadě, což je nový klubový rekord. S Montrealem navíc neprohrál v základní hrací době už v devíti zápasech. "Zdůrazňovali jsme si, že je pro úspěch tady důležité, abychom odehráli dobře první třetinu, a to se podařilo," poznamenal střelec vítězného gólu Smith.

Washington - Arizona 3:2

Pozici nejlepšího týmu ligy potvrdil Washington výhrou 3:2 nad Arizonou a prodloužil vítěznou sérii na čtyři utkání. Svým 39. gólem v sezoně se na úspěchu Capitals podílel nejlepší střelec soutěže Alexandr Ovečkin, vítěznou trefu obstaral Mike Richards, který skóroval v tomto ročníku vůbec poprvé.

Výsledky:

Boston - Columbus 4:6 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 12. a 58. Eriksson (na obě Pastrňák, na druhou Krejčí), 23. a 43. Beleskey - 11. a 21. Jenner, 31. W. Karlsson, 38. Hartnell, 55. Saad, 58. Prout. Střely na branku: 30:35. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Jenner (Columbus), 2. Beleskey (Boston), 3. Murray (Columbus).

St. Louis - San Jose 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
Branky: 18. Backes, 32. Tarasenko, 50. Bouwmeester - 5. a 11. Hertl, 13. a 32. Couture, 48. a 59. J. Thornton. Střely na branku: 28:33. Diváci: 19 371. Hvězdy zápasu: 1. Couture, 2. Hertl (oba San Jose), 3. Tarasenko (St. Louis).

Montreal - Nashville 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 19. Gallagher (Plekanec) - 4. Arvidsson, rozhodující sam. nájezd Smith. Střely na branku: 29:30. Diváci: 21 288. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Josi (oba Nashville), 3. Condon (Montreal).

Washington - Arizona 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky: 27. Kuzněcov, 49. Ovečkin, 49. M. Richards - 24. Connauton, 50. Murphy. Střely na branku: 34:27. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. M. Richards, 2. Ovečkin, 3. Kuzněcov (všichni Washington).

Zdroj
ČTK, ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články