Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr byl po překonání Hulla v NHL vyhlášen první hvězdou týdne

New York - Hokejový útočník Jaromír Jágr z Floridy byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne NHL. Minulé pondělí se sice v den svých 44. narozenin kladenský odchovanec proti Pittsburghu bodově neprosadil, ale v dalších dvou duelech v hodnoceném období proti San Jose a Winnipegu nastřílel tři branky a se 742 trefami předstihl na třetím místě historické tabulky střelců Bretta Hulla.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

Jágr při výhře nad Pittsburghem 2:1 po samostatných nájezdech sice vyšel naprázdno, ale stal se desátým hráčem v historii (a teprve druhým útočníkem), který v 44 letech nastoupil v NHL. Ve čtvrtek vstřelil při porážce od San Jose 1:2 po samostatných nájezdech jedinou branku Panthers. Vystoupení v uplynulém týdnu zakončil galapředstavením proti Winnipegu.

O vítězství 3:1 se postaral dvěma trefami a byl vyhlášen první hvězdou duelu. Nejprve ve 25. minutě po přihrávce Dmitrije Kulikova zamířil z mezikruží do levého horního růžku a v 54. minutě se nejlépe zorientoval před brankou a jubilejním dvacátým gólem v sezoně stanovil konečný výsledek.

V pořadí v historické tabulce kanonýrů už před Jágrem zůstali jen Gordie Howe (801 gólů) a Wayne Gretzky (894). Celkem má Jágr na kontě v této sezoně z 56 zápasů 43 bodů. V produktivitě dějin soutěže mu chybí jen pět bodů k vyrovnání třetího Howea, když v 1606 utkáních zaznamenal 1845 bodů.

Druhým nejlepším hráčem týdne se stal finský útočník Erik Haula z Minnesoty, který si ve čtyřech duelech připsal sedm bodů za dvě trefy a pět přihrávek. Třetí hvězdou byl zvolen americký gólman Craig Anderson z Ottawy, jenž vychytal ve třech duelech tři výhry, měl průměr 1,58 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 95,1 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články