Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Oslavenec Jágr a Světový pohár? Kluci, neblbněte, říká neoblomně legenda

Sunrise (USA) - Gól sice nedal, přesto hokejový útočník Jaromír Jágr oslavil 44. narozeniny vítězně. Florida porazila Pittsburgh 2:1 po samostatných nájezdech a česká hvězda si užívala ovací fanoušků. A jestli mu zbydou bezmála v "kmetském" věku síly na národní tým? Přemluvit se dá Jágr jen stěží.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

Od klubu Jágr dostal narozeninový dort ve tvaru dresu, z poloviny v barvách Floridy a druhá část připomínala dres české reprezentace. V národním týmu jej ale prý už fanoušci neuvidí. Rozhodnutí skončit po loňském mistrovství světa v Praze podle něj platí.

"Kluci, neblbněte. Já ani nevím, jestli budu ještě hrát. Růča (Martin Ručinský) moc dobře ví, že ne. Že to nejde," řekl Jágr českým novinářům na dotaz, zda má nový generální manažer reprezentace šanci přemluvit jej ke startu na podzimním Světovém poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Stále na vrcholu: Jágr válí i ve čtyřiačtyřiceti letech

Jágr si oslavu užíval. "Hrát zápas v den narozenin není žádný problém. Musíme vyhrát, to je celé. Pak to bude sladší, ale bude to těžké," řekl nejstarší hráč soutěže při rozbruslení. A přání se mu nakonec splnilo. Panteři vyhráli, ukončili sérii dvou porážek a upevnili si vedení v Atlantické divizi. V konferenci je na tom lépe jen Washington. Přestože se Jágr do statistiky zápasu gólem ani asistencí nezapsal, patřil mezi klíčové hráče duelu.

Na ledě byl Jágr víc než obvykle

Kouč Gerard Gallant mu totiž dal za úkol, aby na led chodil proti hlavní hvězdě soupeře Sidneymu Crosbymu. "Mám toho plný brejle. Poslední dobou jsem moc nehrál, jen kolem čtrnácti, patnácti minut, a teď tam Crosby chodil pořád," přiznal Jágr, který na ledě strávil 20 minut a 42 vteřin.

Už v průběhu zápasu mu klub připravil symbolický dárek. Na kostce nad ledem mu pustil video s řadou gratulací. "Občas mu řekneme, že je starý, a poškádlíme ho tím, ale ne moc často. Nemůžete dráždit legendu," prohlásil Jonathan Huberdeau. "Je sranda mít v týmu hráče, kterému je 44 let. Je to působivé. Pravděpodobně se to v mé kariéře už nepřihodí, tak si užívám, že s ním můžu sdílet kabinu," dodal.

Čtyřiačtyřicetiletý Jágr je mezi desítkou nejstarších hráčů NHL

52 let a 11 dnů: Gordie Howe – útočník 1980

48 let a 71 dnů: Chris Chelios – obránce 2010

45 let a 345 dnů: Maurice Roberts – brankář 1951

45 let a 32 dnů: Johnny Bower – brankář 1969

44 let a 323 dnů: Gump Worsley – brankář 1974

44 let a 100 dnů: Doug Harvey – obránce 1969

44 let a 100 dnů: Lester Patrick – brankář 1928

44 let a 78 dnů: Jacques Plante – brankář 1973

44 let a 39 dnů: Tim Horton – obránce 1974

44 let: Jaromír Jágr – útočník 2016

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články