Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hudler byl u dvou gólů Calgary, prosadili se i Plekanec a Palát

New York - Jiří Hudler se podílel dvěma asistencemi na výhře Calgary nad Carolinou 4:1. Po jedné asistenci si připsali i krajané Ondřej Palát, jehož Tampa porazila Detroit 3:1, a Tomáš Plekanec, který v dresu Montrealu musel strávit další porážku 2:4 s Buffalem. 

Utkání Calgary - Carolina
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Flames ukončili proti Carolině sérii tří proher a zvítězili teprve podruhé z posledních sedmi zápasů. Hlavní zásluhu na tom měl jednadvacetiletý mladík Sean Monahan, který dal gól, na další tři přihrál a poprvé v kariéře získal v jednom utkání čtyři body.

Domácí se ujali vedení v 11. minutě, když se v přesilové hře prosadil Dougie Hamilton. Hosté srovnali za pouhých 18 sekund zásluhou Eliase Lindholma. O svém triumfu pak Hudler a spol. rozhodli v polovině druhé třetiny, kdy dvěma góly v rozmezí 38 sekund odskočili do vedení 3:1. Monahan pak ve 43. minutě svou 15. trefou v sezoně uzavřel skóre večera.

"Není mým cílem dělat v každém zápase čtyři body, ale když už se to stane, je to samozřejmě hezký pocit. Zvlášť, když jsme díky tomu vyhráli na domácím ledě," radoval se Monahan, jenž v předchozích čtrnácti utkáních bodoval jen třikrát. "Dnes podal dobrý výkon celý tým. A Karri (Rämö) nás podržel několika skvělými zákroky," pochválil finského gólmana, jenž si připsal 28 zásahů.

Český brankář Petr Mrázek jich v brance Detroitu předvedl dvacet a hokejisté Tampy se postarali o to, že poprvé po osmi zápasech inkasoval v utkání více než dva góly. Povedlo se jim to i díky dvěma využitým přesilovým hrám - ve 27. minutě potrestal vyloučení Pavla Dacjuka gólem na 2:1 Tyler Johnson, ve 44. minutě v další početní výhodě upravil skóre na 3:1 Nikita Kučerov po Palátově přihrávce zpoza branky.

Mrázek odešel poražený teprve potřetí z uplynulých deseti duelů. "Myslím, že Petr chytal dobře. Dva ze tří gólů byly v podstatě do prázdné branky. Chceme-li vyhrávat, musíme dát víc než jednu branku," hájil ho trenér Red Wings Jeff Blashill.

Lightning oslavili sedmé vítězství v řadě před vlastními fanoušky a deváté z posledních deseti zápasů. "Ale tohle je jedno z největších v sezoně, ne-li úplně největší," prohlásil brankář Ben Bishop, který díky 24 zákrokům vychytal svou jubilejní 100. výhru v kariéře. "Detroit má skvělý tým a porazit je v základní hrací době a získat dva body je známka kvality. Chvilku si to musíme užít," uvedl Bishop.

Canadiens vedli nad Buffalem po dvou třetinách 2:1, jenže ve třetím dějství hosté skóre třemi trefami otočili. Montreal, který o den dříve podlehl 2:4 na ledě Philadelphie, tak prohrál čtvrtý zápas v řadě, a dokonce popáté za sebou na domácím ledě.

Zatímco z prvních 26 zápasů v sezoně zvítězili v devatenácti, v uplynulých 26 duelech slavili výhru jen pětkrát. "Jsem už unavený z toho, jak po každém zápase říkám, jaké je to zklamání," smutnil kapitán Max Pacioretty, jehož tým se topí až na 13. místě v tabulce Východní konference, se ztrátou pěti bodů na Pittsburgh, který drží druhou divokou kartu zaručující účast v play-off. "Všichni jsme si dobře vědomi, že dostat se do play-off bude velmi těžké," konstatoval kouč Michel Therrien.

Výsledky NHL

Montreal - Buffalo 2:4 (0:1, 2:0, 0:3) Branky: 24. Weise, 32. Galchenyuk (Plekanec) - 6. Foligno, 48. McGinn, 52. Larsson, 60. Gionta. Střely na branku: 35:32. Diváci: 21.288. Hvězdy zápasu: 1. McGinn (Buffalo), 2. Galchenyuk (Montreal), 3. Lehner (Buffalo).

Calgary - Carolina 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) Branky: 11. Hamilton, 32. Giordano, 33. Gaudreau (Hudler), 43. Monahan (Hudler) - 11. Lindholm. Střely na branku: 24:29. Diváci: 18.895. Hvězdy zápasu: 1. Monahan, 2. Giordano, 3. Gaudreau (všichni Calgary).

Tampa Bay - Detroit 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) Branky: 22. Brown, 27. Johnson, 44. Kučerov (Palát) - 26. Nyquist. Petr Mrázek odchytal za Detroit 59 minut, z 23 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 87 procent. Střely na branku: 23:25. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Johnson, 3. Bishop (všichni Tampa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články