Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Anaheim má k finále blíž, Chicago udolal v prodloužení

New York - Hokejisté Anaheimu porazili Chicago 5:4 v prodloužení, ujali se vedení v sérii 3:2 a chybí jim jediná výhra k postupu do finále Stanley Cupu. Rozhodující gól vstřelil už po 45 sekundách nastaveného času Matt Beleskey, když předtím Blackhawks vyrovnali díky dvěma gólům v závěrečných dvou minutách základní hrací doby.

Radost hokejistů Anaheimu
zdroj: ČTK/AP

Chicago vstupovalo do zápasu s vědomím, že od roku 2007, kdy do mužstva přišli Jonathan Toews a Patrick Kane, uspělo ve všech sedmi sériích play-off, v nichž byl stav nerozhodný 2:2. Pokaždé navíc v poměru 4:2, takže Blackhawks neztratili ani jeden ze čtrnácti duelů.

Tentokrát ale narazili. A to zejména kvůli nepovedené první třetině, kterou Anaheim vyhrál 3:0. Při úvodním gólu Cama Fowlera v 6. minutě byl na ledě i český útočník Jiří Sekáč, který odehrál téměř dvanáct minut. Při druhé brance, kterou o pouhých 32 sekund později vstřelil Ryan Kesler, si zase připsal pozitivní účast Tomáš Fleischmann, jenž naskočil poprvé v celé sérii a na ledě strávil něco přes deset minut.

Třetí gól přidal v 15. minutě Sami Vatanen a zdálo se, že po předchozích třech duelech, které skončily rozdílem jediného gólu, z toho dvakrát až v prodloužení, bude tentokrát zápas jasnou záležitostí. Jenže hosté se nevzdali a trefami na začátku a na konci druhé třetiny snížili na 3:2. V 55. minutě Patrick Maroon vrátil domácím dvoubrankový náskok, ani ten však nebyl rozhodující.

Závěr třetí třetiny byl totiž velkým představením Jonathana Toewse. Kapitán Chicaga nejprve v 59. minutě při hře bez brankáře snížil tvrdou ranou z voleje, 38 sekund před závěrečnou sirénou pak v pokračující power play překvapil gólmana Frederika Andersena nahozením na branku z nulového úhlu a bylo vyrovnáno.

Hrdinou se stal Beleskey

Jenže nakonec se přece jenom radovali domácí fanoušci. Už v první minutě prodloužení se dostali do protiútoku dva na jednoho Kesler a Beleskey, první hráč vypálil a druhý jmenovaný pohodlně dorazil puk do odkryté branky. Šestadvacetiletý kanadský útočník se trefil v letošním play-off už posedmé. "Ale tohle je jednoznačně nejdůležitější gól mé kariéry," radoval se Beleskey, který během sedmi sezon v NHL nastřílel 57 branek.

Ducks zlomili dominanci soupeře v prodloužení, v němž mělo Chicago v letošním play-off až do pondělí stoprocentní úspěšnost 4:0 - dvakrát v něm Blackhawks udolali Nashville a dvakrát Anaheim. "Po skončení třetí třetiny nám samozřejmě nebylo nejlépe, ale Bruce (trenér Boudreau) v kabině řekl: Pánové, hlavy nahoru. Teď jdeme a ten zápas vyhrajeme," uvedl Maroon. "A každý z nás tomu věřil. Jako celou sezonu. Tohle je na našem mužstvu skvělé, nikdy se nevzdáváme," dodal.

Anaheim - Chicago 5:4 v prodl. (3:0, 0:2, 1:2 - 1:0)

Branky: 6. Fowler, 6. Kesler, 15. Vatanen, 55. Maroon, 61. Beleskey - 59. a 60. Toews, 22. Teräväinen, 40. Seabrook. Střely na branku: 28:28. Diváci: 17 286. Hvězdy utkání: 1. Kesler, 2. Vatanen (oba Anaheim), 3. Teräväinen (Chicago). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články