Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Červenka opouští Petrohrad, dohodl se na předčasném konci smlouvy

Praha - Hokejový útočník Roman Červenka končí v Petrohradu. Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 sice letos pomohl týmu k triumfu v play-off Kontinentální ligy a zisku Gagarinova poháru, nyní se ale s klubem dohodl na ukončení smlouvy. "Roman měl ještě platnou smlouvu, ale po vzájemné dohodě byla ukončena," řekl hráčův zástupce Aleš Volek.

O dalším Červenkově působišti se jedná. "Bude záležet na nabídkách, která bude nejlepší," uvedl Volek. Jisté je, že odchovanec pražské Slavie nebude pokračovat v KHL. "Dohodli jsme se na tom s Petrohradem," řekl Volek. Červenka by se podle jeho slov nebránil možnosti opět se zkusit prosadit v NHL, kde ve zkrácené sezoně 2012/13 po výluce zámořské soutěže hrál za Calgary. Pak se rozhodl vrátit do Evropy a podepsal lukrativní tříletou smlouvu s Petrohradem.

Účastník letošního mistrovství světa v Praze již po skončení klubové sezony naznačoval, že možná změní dres. "Nebyl jsem spokojený, to si nebudeme nic nalhávat. Petrohrad je specifické mužstvo a vůbec celá organizace. Je tam hodně kvalitních hráčů, což ukazuje i to, že dvě lajny z Petrohradu jsou v nároďáku," uvedl Červenka na konci dubna. V klubu nedostával tolik prostoru na ledě, ale sám přiznal, že ani jeho výkony nebyly ideální. "Já jsem také mohl hrát lépe, to je bez debat," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články