Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Židlický v premiéře rozhodl o výhře Detroitu

New York - Hokejový obránce Marek Židlický ozdobil ve středečním utkání NHL svou premiéru v dresu Detroitu brankou v prodloužení, kterou rozhodl o výhře týmu 2:1 nad New Yorkem Rangers. Osmatřicetiletý zadák skóroval poprvé od poloviny prosince a při vítězném gólu měl notnou dávku štěstí. Jeho zblokovaná dorážka se snesla obloučkem po zádech gólmana Cama Talbota do branky.

Marek Židlický se raduje z branky
zdroj: AP autor: Paul Sancya

O Židlickém prohlásil trenér Detroitu Mike Babcock po prvním tréninku, že může být pro tým klíčovým hráčem, a český obránce jeho slova ihned potvrdil. Prosadil se proti klubu, který ho před čtrnácti lety draftoval, a je prvním hráčem od roku 2003, jenž vsítil v prvním utkání za nový tým vítězný gól v prodloužení. V historii Red Wings se to ještě nepovedlo nikomu od zavedení pětiminutového přídavku v sezoně 1983/84.

"Nemůžu se cítit lépe. Zvláště poté, kdy jsem dal gól ve svém prvním utkání za Detroit," rozplýval se Židlický, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Gólem v čase 61:09 napravil své vyloučení, během kterého Rangers odpověděli Danem Girardim na trefu Justina Abdelkadera. Český obránce, jehož získal Detroit v pondělí před uzávěrkou přestupů z New Jersey, strávil na ledě necelých osmnáct minut. Větším hrdinou zápasu byl jen Jimmy Howard, který kryl 39 ze 40 střel Rangers.

Sestřih utkání Detroit - NY Rangers:

Michael Frolík bodoval popáté v řadě, ale gólem do odkryté branky po pohledné kombinaci celého útoku jen mírnil porážku Winnipegu s Ottawou na konečných 1:3. Do branky Jets se dostal v zápase po dvou týdnech Ondřej Pavelec, který po třetím inkasovaném gólu vystřídal ve 32. minutě Michaela Hutchinsona. Český gólman moc práce neměl, když si ve zbývající části zápasu připsal jen tři zásahy. Za Ottawu si jednu asistenci připsal Milan Michálek.

"Odehráli jsme dobrý zápas. Jen jsme se měli tlačit více do branky. Věřím, že se z toho pro příští zápas poučíme, protože jejich gólman většinu puků viděl. Ale i tak chytal fantasticky, byl neuvěřitelný," řekl Frolík k utkání. V něm se hosté opět mohli opřít o spolehlivý výkon brankáře Andrewa Hammonda, který zlikvidoval 35 z 36 střel. Při zranění gólmanské jedničky a dvojky se své šance skvěle zhostil a v posledních sedmi startech vychytal týmu 13 ze 14 možných bodů.

Sestřih utkání Winnipeg - Ottawa:

Jiří Sekáč se v utkání proti svému nedávnému klubu podepsal asistencí na výhře Anaheimu 3:1 nad Montrealem. Český útočník odstartoval gólovou akci skvělým naražením P. K. Subbana v rohu kluziště a poté výborně operoval před brankou. Jeho práce vedla k trefě na 2:0, která se nakonec ukázala jako vítězná. Sekáč byl třetí hvězdou zápasu, přestože na ledě strávil jen necelých devět minut.

"Věděl jsem, že se P. K. nechystá puk jen vyhodit. Vždycky se snaží tvořit hru. Věděl jsem, že mu musím hrát do těla," řekl Sekáč. Dvaadvacetiletého útočníka vyměnili Canadiens do Anaheimu 24. února za útočníka Devanteho Smithe-Pellyho. Vítězství nad svým bývalým klubem si Sekáč užíval. "Nebudu lhát, je to docela dobrý pocit. Jsem velice šťastný, že jsme Habs porazili. Není nic lepšího než vyhrát nad týmem, za který jste předtím hráli," uvedl.

Kladenský rodák v novém působišti pookřál. Už dříve se vyjadřoval, že mu více svědčí agresivní a fyzický náročnější herní styl Anaheimu než pečlivé dodržování obranných schémat v Montrealu. A za své výkony Sekáč sklízí chválu od trenérů i fanoušků Ducks. Bodoval ve třech z pěti utkání, zatímco v kanadském týmu zaznamenal jen jednu přihrávku v 18 zápasech před výměnou. I díky němu si Anaheim připsal čtvrtou výhru za sebou a vyhoupl se do čela soutěže.

Sestřih utkání Anaheim - Montreal:

U rozdílové branky figuroval i Jan Hejda, který asistencí pomohl Coloradu k výhře 3:1 nad Pittsburghem. Po chytré střílené přihrávce českého obránce zvýšil Nathan MacKinnon na 2:0. "Jan mi skvěle nahrál a puk se odrazil od mé brusle nebo hokejky. Ani nevím, hlavní je, že to prošlo. Byl to velmi důležitý gól," chválil Hejdu střelec.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Winnipeg - Ottawa 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky: 46. Frolík - 5. Turris (M. Michálek), 30. Ryan, 32. Condra. Střely na branku: 36:20. Brankář Pavelec odchytal za Winnipeg 25 minut a ze tří střel neinkasoval. Diváci: 15 016.
Hvězdy zápasu: 1. Hammond, 2. Turris, 3. Condra (všichni Ottawa).

Detroit - NY Rangers 2:1 v prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 7. Abdelkader, 62. Židlický - 18. Girardi. Střely na branku: 31:40. Diváci: 20 027.
Hvězdy zápasu: 1. Howard, 2. Židlický (oba Detroit), 3. Nash (NY Rangers).

Colorado - Pittsburgh 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 21. Iginla, 35. MacKinnon (Hejda), 55. Landeskog - 50. Malkin. Střely na branku: 22:29. Diváci: 16 905.
Hvězdy zápasu: 1. Landeskog, 2. MacKinnon, 3. O'Reilly (všichni Colorado).

Anaheim - Montreal 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 7. Beauchemin, 31. Rakell (Sekáč), 58. Fowler - 59. Galchenyuk. Střely na branku: 33:38. Diváci: 17 174.
Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Beauchemin, 3. Sekáč (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články