Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plekanec se podílel na obratu Montrealu, Havlát skóroval za Devils

New York - Český hokejový útočník Tomáš Plekanec si v NHL připsal asistenci u vítězného gólu Montrealu, který ve třetí třetině otočil zápas na ledě Columbusu a vyhrál 3:2. Svůj čtvrtý gól v sezoně vstřelil Martin Havlát a pomohl k vítězství New Jersey bez nemocného Jaromíra Jágra 5:3 v Los Angeles.

Radost hokejistů Montrealu
zdroj: AP autor: Paul Vernon

Canadiens sice domácí Blue Jackets jasně přehráli, ještě devět minut před koncem ale prohrávali 0:2. Pak však během necelých čtyř minut využili tři přesilové hry. Nejprve v 52. minutě snížil Max Pacioretty, za další tři minuty vyrovnal P. K. Subban a o dalších 59 sekund později Pacioretty tečoval Plekancovo nahození před branku a svou druhou trefou v zápase dokonal obrat.

Montreal, který vyhrál šestý zápas v řadě na ledě soupeře, se prosadil nečekanou zbraní. Do utkání totiž vstupoval s třetí nejhorší bilancí v přesilových hrách ze všech týmů v lize a během prvních čtyř početních výhod v utkání vystřelil jen jednou na branku. "Přesilovky byly tento týden velké téma. Řešili jsme to s novináři, řešili jsme to v kabině. Jsme rádi, že jsme to dnes zlomili," prohlásil Pacioretty.

V šatně Columbusu zavládlo zklamání. Porážku vzal na sebe útočník Brandon Dubinsky, při jehož vyloučení padl rozhodující gól. "Byl to hloupý faul. Předtím jsem prohrál vhazování v obranném pásmu a dostali jsme gól na 2:2. A za jedenáct sekund jdu na trestnou lavici. Prohrál jsem nám zápas," litoval Dubinsky.

Sestřih utkání Columbus - Montreal:

New Jersey rozhodli o svém triumfu v prvním ze tří utkání na západním pobřeží ve druhé třetině, kterou v Los Angeles vyhráli 4:1. Tři ze čtyř gólů přitom vstřelili v rozmezí pouhých 68 sekund! Sérii slepených gólů načal na konci 29. minuty Steve Bernier, který svou druhou trefou v utkání v přesilové hře dostal Devils do vedení 2:1.

O 23 sekund později po přihrávce Patrika Eliáše zvýšil Havlát přesnou střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy na 3:1 a za dalších 45 sekund přidal čtvrtý gól Mike Cammalleri. V závěru prostředního dějství pak navýšil náskok Michael Ryder a domácí hokejisté už stihli jen korigovat skóre dvěma góly ve třetí třetině.

"Tak jsem tady po třech letech zase středem pozornosti. Naštěstí tentokrát z dobrého důvodu," vtipkoval po utkání dvougólový střelec Bernier, který nemá na Staples Center dobré vzpomínky. Ve finále Stanley Cupu v roce 2012 totiž jeho vyloučení na pět minut v šestém duelu definitivně zhatilo šance Ďáblů na vítězství. "Byla to jedna z nejhorších věcí, kterou jsem v hokeji zažil," zavzpomínal Bernier.

Se sebezapřením odehrál většinu zápasu obránce Marek Židlický, jehož v první třetině zasáhla do ruky střela Dustina Browna. "Mám na palci šest stehů. Je to ta spodní ruka na hokejce. Pořádně to bolí, ale chtěl jsem prostě hrát dál," uvedl Židlický. Rentgen neodhalil žádnou zlomeninu.

Sestřih utkání Los Angeles - New Jersey:

Jediný gól stačil hokejistům Washingtonu, aby v souboji s Philadelphií prodloužili vítěznou sérii na domácím ledě na sedm utkání. O výhře Capitals 1:0 rozhodl už ve čtvrté minutě Jason Chimera, brankář Braden Holtby zlikvidoval všech 21 střel Flyers a počtvrté v sezoně udržel čisté konto. Zároveň vychytal čtrnáctou výhru z posledních dvaceti utkání.

Hokejisté Anaheimu se znovu dotáhli na nejlepší tým celé ligy Nashville, když porazili 4:0 Toronto a přerušili sérii šesti porážek ve vzájemných zápasech. Třetím hattrickem v sezoně se o to zasloužil útočník Corey Perry, brankář Fredrik Andersen si díky 28 zákrokům připsal druhou vychytanou nulu.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Columbus - Montreal 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Branky: 4. Connauton, 50. Johansen - 52. a 56. Pacioretty (na druhou Plekanec), 55. Subban. Střely na branku: 16:31. Diváci: 14 964.
Hvězdy utkání: 1. Pacioretty, 2. Markov (oba Montreal), 3. Bobrovskij (Columbus).

Anaheim - Toronto 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 26., 35. a 59. Perry, 13. Palmieri. Střely na branku: 25:28. Diváci: 16 741.
Hvězdy utkání: 1. Perry, 2. Getzlaf, 3. Fowler (všichni Anaheim).

Washington - Philadelphia 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 4. Chimera. Střely na branku: 26:21. Diváci: 18 506.
Hvězdy utkání: 1. Holtby (Washington), 2. Zepp (Philadelphia), 3. Chimera (Washington).

Los Angeles - New Jersey 3:5 (0:1, 1:4, 2:0)
Branky: 22. Brown, 48. Gáborík, 60. Justin Williams - 20. a 29. Bernier, 30. Havlát (Eliáš), 31. Cammalleri, 38. Ryder. Střely na branku: 26:20. Diváci: 18 230.
Hvězdy utkání: 1. Bernier, 2. Larsson (oba New Jersey), 3. McNabb (Los Angeles)

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články