Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Největší účast za poslední roky. Na Utkání hvězd NHL budou tři Češi

New York - Čeští hokejoví útočníci Jakub Voráček z Philadelphie, Patrik Eliáš z New Jersey a Radim Vrbata z Vancouveru se dostali do šestatřicetičlenné nominace na Utkání hvězd NHL, které se uskuteční 25. ledna v Columbusu. Všechny tři zařadilo do nominace vedení soutěže, které vybralo 36 hokejistů k šestici hráčů, kterou zvolili ve svém hlasování fanoušci. Nejproduktivnější hráč soutěže Voráček i Vrbata se prestižní exhibice zúčastní poprvé, Eliáš už počtvrté v kariéře.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Chris Szagola

Pětadvacetiletý Voráček, který vládne produktivitě NHL s 50 body za 16 branek a 34 asistencí z 42 utkání, byl do výběru zařazen se spoluhráčem Claudem Girouxem. Třiatřicetiletý Vrbata je v nominaci jako jediný hráč Canucks. Letní posila Vancouveru z Arizony vládne s 16 trefami suverénně klubové tabulce střelců a s 29 body ze 37 utkání je Vrbata třetím nejproduktivnějším hráčem týmu za spoluhráči z útoku Danielem a Henrikem Sedinovými.

Osmatřicetiletému Eliášovi patří v kanadském bodování Devils s 18 body za šest tref a 12 přihrávek až páté místo, ale vinou zdravotních potíží sehrál jen 34 z 44 zápasů v sezoně. Historický rekordman New Jersey, který v úterý překonal hranici 1 000 bodů v NHL, naváže na své účasti v Utkání hvězd z let 2000, 2002 a 2011. Je také jediným zástupcem Devils.    

Utkání hvězd se koná v NHL poprvé od roku 2012, kdy hrál jediný český zástupce Milan Michálek z pořádající Ottawy. Následující rok se nehrálo kvůli výluce v zámořské soutěži a loni kvůli olympijským hrám v Soči. Český hokej bude mít na All Star Game největší zastoupení od roku 2004, kdy se exhibice zúčastnili útočníci Jaromír Jágr, Robert Lang, obránci Pavel Kubina, Filip Kuba a brankář Tomáš Vokoun.

Týmy povedou trenéři Darryl Sutter z Los Angeles a Peter Laviolette z Nashvillu. Nominované hráče si budou v pátek 23. ledna vybírat kapitáni, jejichž jména vedení soutěže zveřejní příští týden. V sobotu se uskuteční dovednostní soutěže, ve kterých se představí i šestice nováčků. Ti pak do samotné nedělní exhibice nezasáhnou.

Pořádající Columbus budou reprezentovat brankáři Sergej Bobrovskij a útočníci Ryan Johansen s Nickem Folignem. Více hráčů má na Utkání hvězd jen Chicago. Celá pětice Blackhawks - brankář Corey Crawford, beci Duncan Keith, Brent Seabrook a útočníci Jonathan Toews s Patrickem Kanem - byla vybrána fanoušky. Už pošesté se zúčastní kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu.

Nominace na Utkání All Star NHL v Columbusu

Zahajovací šestice podle hlasování fanoušků:

Brankář: Corey Crawford,

obránci: Duncan Keith, Brent Seabrook (všichni Chicago),

útočníci: Zemgus Girgensons (Buffalo), Jonathan Toews, Patrick Kane (oba Chicago).

Další nominovaní vedením NHL:

Brankáři: Sergej Bobrovskij (Columbus), Jimmy Howard (Detroit), Roberto Luongo (Florida), Carey Price (Montreal), Pekka Rinne (Nashville),

obránci: Brent Burns (San Jose), Dustin Byfuglien (Winnipeg), Drew Doughty (Los Angeles), Justin Faulk (Carolina), Oliver Ekman-Larsson (Arizona), Mark Giordano (Calgary), Erik Johnson (Colorado), Kevin Shattenkirk (St. Louis), Ryan Sutter (Minnesota), Shea Webber (Nashville),

útočníci: Jakub Voráček, Claude Giroux (oba Philadelphia), Sidney Crosby, Jevgenij Malkin (oba Pittsburgh), Nick Foligno, Ryan Johansen (oba Columbus), Tyler Johnson, Steven Stamkos (oba Tampa Bay), Patrik Eliáš (New Jersey), Radim Vrbata (Vancouver), Patrice Bergeron (Boston), Ryan Getzlaf (Anaheim), Phil Kessel (Toronto), Anže Kopitar (Los Angeles), Rick Nash (NY Rangers), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton), Alexandr Ovečkin (Washington), Bobby Ryan (Ottawa), Tyler Seguin (Dallas), Vladimir Tarasenko (St. Louis), John Tavares (NY Islanders).

Nováčci - obránce Aaron Ekblad (Florida); útočníci: Jonathan Drouin (Tampa Bay), Filip Forsberg (Nashville), Johnny Gaudreau (Calgary), Mike Hoffman (Ottawa), Tanner Pearson (Los Angeles).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články