Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Veterán Brodeur bojuje o návrat na led v dresu St. Louis

St. Louis - Legendární brankář Martin Brodeur má šanci na návrat do NHL. Dvaačtyřicetiletého gólmana, kterému po minulé sezoně vypršela smlouva v New Jersey, pozvalo na zkoušku vedení hokejistů St. Louis. Blues mají momentálně na marodce gólmanskou jedničku Briana Elliotta s poraněným kolenem. Kouč Ken Hitchcock má k dispozici už jen nováčka Jakea Allena, který má s NHL minimální zkušenosti, a talentovaného mladíka Jordana Binningtona z farmářského celku Chicago Wolves.

Martin Brodeur
zdroj: Getty Images

"Zavolali, abych si s nimi pár dní zatrénoval a trochu jsme se poznali a viděli, co to obnáší. Jsem nadšený, že mě pozvali, protože Blues byli vysoko na mém seznamu týmů, do kterých bych chtěl jít," řekl Brodeur. Klub se rozhodne v příštím týdnu, zda mu nabídne kontrakt. Brodeur dostal přednost před dalšími zkušenými gólmany Timem Thomasem, Iljou Bryzgalovem nebo Tomášem Vokounem, kteří jsou momentálně také bez angažmá.

Brodeur prý pravidelně chodil na led v New Jersey, když hráli Devils venku. "Cítím se dobře a teď se těším na opravdový trénink. Snad to vyjde, ale mám radost už jenom z toho, že mi dali šanci se ukázat," prohlásil trojnásobný vítěz Stanleyova poháru, který byl celých 21 sezon v dosavadní kariéře v NHL věrný barvám New Jersey.

Pod koučem St. Louis už držitel čtyř Vezinových trofejí pro nejlepšího gólmana soutěže nastupoval v kanadské reprezentaci na třech olympiádách a Světovém poháru v roce 2004, kde byl Hitchcock vždy jako asistent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články