Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Velký Callahanův návrat na led Rangers, bodoval i Palát

New York – Ondřej Palát se dvěma asistencemi podílel na vysoké výhře Tampy Bay 5:1 na ledě New Yorku Rangers. Hlavními hvězdami zápasu ale byli jiní. Velký návrat do Madison Square Garden prožil bývalý kapitán Rangers Ryan Callahan, který pokořil svůj bývalý celek dvěma brankami.

Ryan Callahan slaví gól do sítě Rangers
zdroj: ČTK/ZUMA

Callahan nastoupil na ledě Rangers poprvé od 5. března, kdy byl vyměněn na slunnou Floridu za Martina St. Louise, jenž dal jediný gól domácích. Callahanovi vyšlo emotivní utkání výborně, na vítězství Lightning se podílel dvěma góly a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Poprvé se prosadil v 15. minutě, kdy v přesilové hře zvýšil vedení hostů na 2:0. Podruhé skóroval tři minuty před koncem třetí třetiny a uzavřel střelecký účet večera. Na oba góly Callahanovi přihrál Steven Stamkos, jenž se sám jednou trefil a byl zvolen první hvězdou večera.

"Dva góly, to už je jen takový bonus. Jsem hlavně šťastný, že jsme při mém návratu vyhráli," uvedl Callahan, dlouholetá opora Rangers, jejichž dres oblékal od roku 2006. "Byla v tom dnes spousta emocí. Jsem rád, že to mám za sebou. Užil jsem si to, vyhráli jsme a teď je čas zase jít dál," podotkl devětadvacetiletý útočník, který se na jaře s Rangers nedohodl na nové smlouvě.

Návrat do New Yorku prožili také Anton Stralman a Brian Boyle. Všichni tři hráči se během první reklamní přestávky, kdy byla na kostce nad ledem promítnuta malá vzpomínka, dočkali bouřlivých ovací od 18 tisíc fanoušků.

"Přitom to klub vůbec nemusel dělat. Jen to dokazuje, že Rangers jsou prostě organizace na úrovni, stejně jako fanoušci. Rád jsem před nimi hrál a nic na tom nezmění ani to, že bučeli, když jsem se poprvé dotkl puku," dodal Callahan. Tampa potvrdila v New Yorku skvělou formu, když vyhrála poosmé z posledních deseti zápasů a ztrácí jediný bod na nejlepší tým celé NHL Montreal.

NY Rangers - Tampa Bay 1:5 (0:2, 1:2, 0:1) Branky: 21. St. Louis - 15. a 58. Callahan, 7. Kučerov (Palát), 35. Stamkos, 39. Killorn (Palát). Střely na branku: 16:30. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Callahan, 3. Johnson (všichni Tampa). 

 

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články