Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladičký Pastrňák bodoval hned při debutu v dresu Bostonu

New York - Osmnáctiletý útočník David Pastrňák se dočkal po zranění ramene prvního startu v přípravném utkání před startem NHL a hned přispěl asistencí k výhře Bostonu nad New Yorkem Islanders 6:1. Po jedné přihrávce zaznamenali také Roman Polák z Toronta a Tomáš Plekanec z Montrealu. 

Pastrňák se raduje z brankyse spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Pastrňák, jehož Bruins draftovali letos v prvním kole jako 25. v pořadí, se zranil druhý den přípravy v hlavním kempu po souboji se spoluhráčem Mattem Bartkowským. Teď má krátkou dobu před startem soutěže, aby kouče Clauda Juliena upoutal a řekl si o místo v sestavě.

"Byl jsem na začátku trošku nervózní, ale myslím, že to se stává každému. Snažil jsem se užít si to a předvést nejlepší výkon. Začal jsem od jednoduchých věcí, přece jen jsem po zranění nehrál zápas dva týdny. Soustředil jsem se na maličkosti. Snažil jsem se hrát svou hru. Je jedno, jestli je to v Americe nebo ve Švédsku, pořád je to hokej," řekl Pastrňák pro NESN Sports Today.

V 53. minutě se zapojil do akce s Alexandrem Chochlačevem a Danielem Paillem, který zvýšil na 5:1. "Kluci hráli výborně. V naší lajně se mi hrálo moc dobře, spoluhráči mi pomohli," navázal stříbrný medailista z letošního mistrovství světa osmnáctek ve Finsku, který poslední dva roky strávil ve švédském druholigovém Södertälje.

Na zranění se Pastrňák prý snažil nemyslet. "Při utkání se snažíte soustředit jen na hru. Samozřejmě to ještě musím doléčit, aby to bylo stoprocentní. V zápase jsem ale žádnou bolest necítil a to je nejdůležitější," doplnil.

"Je vidět, že je šikovný. Byl to jeho první zápas v NHL. V průběhu utkání se zlepšoval. Z mého pohledu to vypadalo přesně tak, jako když mladý talentovaný hráč hraje svůj první zápas. Bude se jen zlepšovat," uvedl pro deník Boston Herald trenér Julien. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se zaskvěl v dresu Bostonu útočník Ryan Spooner, který také bojuje o místo v kádru.

Asistence si připsal Polák i  Plekanec

Obránce Polák asistoval při vítězství Toronta nad Detroitem 5:1 u první branky, kterou vstřelil v 10. minutě Jake Gardiner. Všech pět gólů inkasoval Švéd Jonas Gustavsson. Český brankář Petr Mrázek sledoval zápas z lavičky a má nastoupit v sobotu proti Bostonu.

Plekanec zaznamenal přihrávku u trefy Alexe Galchenyuka, který v 29. minutě vyrovnal na ledě Ottawy na 1:1. Canadiens pak dvakrát strhli vedení na svou stranu, ale nakonec prohráli 3:4 v prodloužení.

Brankář Michal Neuvirth odchytal v dresu Buffala celý zápas při porážce 1:5 na ledě Caroliny. Inkasoval čtyřikrát, protože v 57. minutě dovršil Elias Lindholm hattrick trefou do prázdné branky při power play Sabres. 

Výsledky přípravných zápasů:

Carolina - Buffalo 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 24., 31. a 57. E. Lindholm, 19. Gerbe, 25. J. Skinner - 36. McCabe. Brankář Michal Neuvirth (Buffalo) odchytal celý zápas, inkasoval z 36 střel čtyři branky a úspěšnost zákroků měl 88,9 procenta.

New York Rangers - Chicago 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 56. a rozhodující sam. nájezd R. Malone, 26. St. Louis - 35. P. Kane, 37. A. Shaw.

Ottawa - Montreal 4:3 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Branky: 8. E. Karlsson, 43. Hoffman, 48. Chiasson, 64. B. Ryan - 29. Galchenyuk (Plekanec), 40. Pacioretty, 46. Desharnais.

Toronto - Detroit 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 24. a 41. Phaneuf, 10. Gardiner (Polák), 17. Kozun, 31. Van Riemsdyk - 17. Ouellet. 

New York Islanders - Boston 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Branky: 33. Okposo - 15. a 45. Spooner, 18. Söderberg, 27. Griffith, 53. Paille (Pastrňák), 57. R. Smith.

Arizona - San Jose 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky: 57. Klinkhammer - 2. Nieto, 55. McGinn, 60. Wingels. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články