Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Carterův hattrick pomohl Kings ke srovnání série s Chicagem

Chicago - Hokejisté Los Angeles otočili v Chicagu pěti góly ve třetí třetině druhé finálové utkání Západní konference NHL a po výhře 6:2 srovnali stav série na 1:1. Hlavním hrdinou zápasu byl hostující útočník Jeff Carter, který vstřelil tři branky a u jednoho gólu asistoval.

Radost hokejistů Los Angeles
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

"Prostě jsme se drželi plánu a toho, co jsme museli udělat," vysvětloval Carter, jenž společně se spoluhráči už v letošní vyřazovací části předvedl několik obratů. V úvodním kole Kings vyřadili San Jose, přestože prohráli první tři zápasy. S Anaheimem zase obrátili sérii z průběžného stavu 2:3. "V poslední době se nám podařilo pár comebacků, ale samozřejmě se nám nelíbilo, že jsme se ocitli v situaci, kdy jsme museli otáčet zápas. Pořád jsme se však drželi své hry," dodal Carter.

Obhájce Stanleyova poháru, jenž v letošním play-off prohrál doma poprvé, přitom do utkání dobře vstoupil. Po rychlých protiútocích a trefách Nicka Leddyho a Bena Smithe vedli Blackhawks v úvodu prostředního dějství už dvoubrankovým rozdílem. Jenže Kings udržel ve hře vynikajícími zásahy brankář Jonathan Quick a gólem do šatny zažehl jiskru Justin Williams.

"Líbilo se mi, jak jsme hráli 38 minut. Kluci dělali vše, co jsem po nich chtěl. Oni však z nevinné akce na konci druhé třetiny snížili a jako by je pokropili živou vodou. A průběh hry se rázem na pětníku změnil. Nevím, zda jsem za celý rok viděl takový zápas, ve kterém děláte všechno správně a zničehonic je z toho neštěstí," komentoval zápas trenér domácích Joel Quenneville.

Poslední třetinu zcela ovládli hosté. Nejdříve jim k obratu pomohly dvě využité přesilové hry, v nichž Carter tečí srovnal skóre a Jake Muzzin střelou z pravého kruhu dostal Kings poprvé v sérii do vedení. Těsný náskok zvýšil povedenou ranou z mezikruží Tyler Toffoli a výsledek zpečetil v závěru dvěma góly Carter. Kanadský útočník se tím stal dvanáctým hráčem v historii play-off NHL, který ve třetí třetině zaznamenal hattrick.

"Snažili jsme se být pozitivní," popisoval Drew Doughty atmosféru v kabině Kings během druhé přestávky. "Věděli jsme, že bychom zápas mohli vyhrát, protože do té doby jsme ještě nepředvedli to nejlepší, co v nás je. Takže jsme věděli, že třetí třetina musí být nejlepší v dosavadní sérii. A byli jsme skálopevně přesvědčení, že je zatlačíme a dáme rychlý gól. A to se stalo," dodal obránce, z jehož střely padl vyrovnávací gól.

Série se nyní přesune do Los Angeles, kde bude v sobotu pokračovat třetím dílem. "Nejsme šťastní, že tam jedeme za vyrovnaného stavu. Třetí třetina odhalila naše mezery. Ale už se těšíme, až nasedneme do letadla a rozdáme si to s nimi ve třetím zápase," řekl útočník Chicaga Patrick Sharp.

Proti Blackhawks ale bude stát nabuzený soupeř. "Chce se mi říci, že jsme zabili mytického draka. Oni v posledních letech v zápasech s námi dominovali. To, že jsme tu uspěli, navíc s jejich bilancí domácích zápasů, nám zvyšuje sebevědomí," dodal kapitán Kings Dustin Brown.

Chicago - Los Angeles 2:6 (1:0, 1:1, 0:5)

Branky: 15. Leddy, 22. B. Smith - 42., 55. a 57. J. Carter, 39. Williams, 45. Muzzin, 49. Toffoli. Střely na branku: 25:31. Diváci: 22 019. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články